Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Albayrak Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi'nin Olağan Genel Kurulu'na katıldı

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi'nin 6'ncı Olağan Genel Kurul Toplantısına katıldı.

        Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen Genel Kurulda Başkan Albayrak'ın yanı sıra Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi Başkanı Muzaffer Doğan, delegeler ve basın mensupları da yer aldı.

        Genel Kurul Toplantısında konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Başkan Kadir Albayrak, "Tekirdağ artık kabuğunu değiştiren bir yerleşim yeri oldu. 6 bin yıllık geçmişe sahip olan Tekirdağ, birçok isim evrimi geçirmiş, 15 Ekim 1923 tarihinde Edirne vilayetine bağlı bir sancakken vilayet, 30 Mart 2014 tarihinde de büyükşehir olmuş. 91 yıl boyunca Tekirdağ merkezin ismi olmuş. Tekirdağ ismi merkez ile anılmış. 6360 sayılı kanun sonrasında Tekirdağ artık bütün ilin ismi, merkezin ismi de Süleymanpaşa oldu. Büyükşehir olduktan sonra, 'Büyükşehrin artıları ya da eksileri nedir?' diye herhangi bir bilgilendirme olmadı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kurulduktan sonra yaklaşık bir buçuk sene sistemin oturması için çaba sarf edildi" dedi.

        Başkan Albayrak konuşmasının devamında, " Son iki sene de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin gücünü hissediyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 2. ve 3. dönemlerinde merkezi idarenin de yatırımlarıyla birlikte geleceğin parlayan bir yıldız olacak. 5 vizyonu olan başka bir şehir yok. Allah her türlü güzelliği vermiş. Tekirdağ, beş vizyonu ve alacağı yatırımlarla Türkiye'nin yıldızı olacaktır. Eğitimin önemi de çok önemli. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında 11 ilçemize eğitim yuvası kazandırdık. 9 okulumuzun teslimini gerçekleştirdik. Okullarımızın hemen hemen tamamına Atatürk, Gazi Mustafa Kemal, İsmet İnönü gibi kahramanlarımızın isimlerini verdik. Tekirdağ her sene bir Şarköy ilçesi kadar büyüyor. Artan nüfus ile birlikte birçok ihtiyaç ta ortaya çıkıyor. Projelerimizi her zaman ihtiyaçlar dahilinde belirledik" diyerek kongrenin delegeler ve Tekirdağ için hayırlı olmasını diledi.

        (VB-MEF-Y)

        12.11.2017 17:01:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler