Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mezitli Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu, Atatürk'ün sevdiği şarkılarla açıldı

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mezitli Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu, Atatürk'ü Anma Programı ile hizmete açıldı. Çocukların, Atatürk'ün sevdiği şarkıları söylediği açılışta, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, programda yer alan tüm çocuklara 'Nutuk' hediye etti.

        Mezitli Belediyesi, bin kişilik amfi tiyatroyu tamamlayarak halkın hizmetine açtı. Mezitli Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu, anlamlı bir etkinlikle açıldı. Bin kişilik kapasitesinin yanı sıra kafeteryaları, aktivite ve eğlence alanları ile çok yönlü bir yapıya sahip olan Açık Hava Tiyatrosu'nun açılışı, 'Atatürk'ü Anma Programı' ile yapıldı. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79'uncu yıl dönümüne denk gelen açılışta Cumhuriyet çocukları Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdiler.

        Mezitli Belediyesi Sanatevi bünyesinde dersler alan kursiyerler ve eğiticilerinin birlikte gerçekleştirdiği etkinlikte, şarkılar söylendi, şiirler okundu, danslar edildi. Işık ve görsel şovun da yaşandığı etkinlikte, sahneye yansıtılan Atatürk'ün çok özel görüntüleri duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

        Çok sayıda sanatseverin yanı sıra belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarının da katıldığı etkinlikte sahneye çıkan Başkan Neşet Tarhan, sahne alan tüm çocuklara, Mezitli Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanan, Atatürk'ün 'Nutuk' kitabını hediye etti. Konuşmasından, Atatürk'ün değerinin her geçen gün daha iyi anlaşıldığına dikkat çeken Tarhan, "Atatürkçü olmak aklın ve bilimin öncülüğünü tanımaktır. Atatürk gibi onurlu ve yürekli olmaktır. Atatürk gibi yurtsever, Atatürk gibi insani, Atatürk gibi adil olmaktır. Baskılara boyun eğmeden dik durmaktır. Gerçek anlamda demokrasiden yana ve halkçı olmaktır. Bu düşüncelerle Ata'mızı saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz" dedi.

        (KYM-Y)

        13.11.2017 10:07:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler