Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırcami dosyaları Büyükşehir'de

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Kırcami parselasyon çalışması dosyaları davul zurna eşliğinde Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edildi.

        Muratpaşa Belediyesi, yeni Antalya'nın inşa edileceği 10 mahalleyi kapsayan Kırcami bölgesinin tamamlanan parselasyon çalışmasını onay için Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdi. Hazırlanan dosyalar mahalle muhtarları, dernekler ve Kırcami sakinlerinin araçlarla refakati eşliğinde belediyeden ayrılırken Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı'nda ise davullarla ve zurnalarla Antalya'nın 30 yıllık sorunun çözüme ulaşmasının sevinci yaşandı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kırcami'nin son 30 yılını bilmeyenlerin bugün yaşanan sevinci anlayamayacaklarını söyledi. Muratpaşa Belediyesi'nin bugün itibariyle Kırcami planlamasında teknik süreci noktaladığını kaydeden Uysal, "Milletin menfaati dışında hiçbir bir menfaat tanımamam' ilkesini kamu yönetiminde tam anlayamamış birileri varsa bugün burada yaşadığımız sevinci tam anlayamazlar. Kırcami imar planlarını bir çok badire atlatarak bugüne ulaştırdık" dedi.

        "Sorumluluk aldık"

        Planlama sürecinde inisiyatif alarak 5 bin ve 25 bin ölçekli imar planlarına karşı açılan davalarda bilirkişi raporları doğrultusunda değişikliğe giderek Kırcami'nin gelecek 20 yılını kurtardıklarının altını çizen Başkan Uysal, "Herkes gibi 'Davaların sonucu beklensin' deseydik bu planlar 20 yıl daha kalırdı. Milletin menfaati dışında kafası karışık çevreler vardır. O çevreler siyasete etki etmeye kalkışabilir. O yüzden hep beraber dikkatle süreci takip etmemiz lazım. Plana ilişkin süreç bundan sonra onay ve askı aşamaları olarak devam edecek" diye konuştu.

        "Tek güvencem sizsiniz"

        Planların hazırlanmasında sergilediği işbirliği dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden Ümit Uysal, "Planlar, yasal olarak nasıl olması gerekiyorsa aynen o şekilde yapıldı. Başka türlü işlere hiç girmeyiz, girilmesine de müsaade etmeyiz. Bizim gibi insanların güvencesi sizsiniz. Kamu yönetiminde düzgün, temiz çalışan siyasetçilerin sade vatandaş dışında başka güvencesi yoktur. Siz yoksanız biz de yokuz" şeklinde konuştu.

        Başkan Uysal, konuşmasının ardından muhtarları, Kırcami planlamasına yakından takip eden derneklerin yöneticilerini, Muratpaşa Belediye Meclis Üyelerini ve belediye çalışanlarını tek tek sahneye çağırarak sürece katkıları nedeniyle teşekkür etti.

        (SÇ-SÇ-Y)

        13.11.2017 13:07:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler