Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burhaniye'de şair simitçi organ bağışına öncü oldu

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, simit satarak geçimini sağlayan Ahmet Nedim Hergül, organ bağışında bulunurken, simit arabasına astığı bağış afişi ile de vatandaşları organ bağışına çağırdı. Ülkede 25 bin kişinin organ beklediğini anlatan Hergül, herkesin duyarlı olmasını istedi.

        Burhaniye'de 30 yıl içtiği sigarayı bıraktıktan sonra yazdığı sigara karşıtı şiirlerle adını duyuran 2 çocuk babası Şair Simitçi Ahmet Nedim Hergül, gösterdiği toplumsal duyarlılıkla takdir topladı. Organ bağışı haftasında tüm organlarını bağışlayan Ahmet Nedim Hergül, bağış kartını gururla taşırken, organ bağışına dikkat çekmek içinde simit arabasına uyarı broşürü astı. Herkesi organ bağışı yapmaya çağıran Ahmet Nedim Hergül, "Geçtiğimiz hafta içinde organ bağışında bulundum.Organ bağışı kartımı da aldım. Herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum. Ülkemizde 25 bin kişi organ bekliyor.80 milyonluk ülkemizde herkes organ bağışında bulunmalı. Organlarım ben öldükten sonra toprak olacak. Hiç olmazsa organlarım işe yarasın. Hep birlikte organ bağışına destek olalım" dedi.

        (FT-EME)

        13.11.2017 13:48:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler