Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akdeniz ilçesi, mobil ekiplerle daha temiz

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Akdeniz Belediyesi, ilçeye bağlı 65 mahallenin tamamında temizlik hizmeti verirken, oluşturulan mobil ekipler, kent merkezinin yanı sıra, en uzak mahallelerde de kapsamlı temizlik çalışması yapıyor.

        Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, temiz ve sağlıklı bir kent için hizmet veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçeye bağlı 65 mahallenin tamamında temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Rutin temizlik hizmetine ek olarak mobil temizlik ekiplerini de sahada tutan belediye, cadde ve sokakların haricinde okul ve cami bahçeleri, boş arsa, arazi, bahçe gibi alanlarda biriken atıkların tahliyesi için çalışıyor. Ekipler, temizlik hizmetinin yanı sıra, çocukların sağlıklı bir ortamda eğitim görebilmeleri için okul bahçelerinin temizliği ve tazyikli suyla yıkanmasını da sağlıyor.

        Mobil ekipler Kazanlı ve Adanalıoğlu'nda

        Mobil ekipler, kendi personel gücü ve ekipmanlarıyla birlikte, ilçenin tüm mahallelerinde ihtiyaca göre görev alırken, kent merkezi ile birlikte özellikle çevre mahallelerde rutin temizlik programına destek vererek, yerinde yaptıkları tespitlerin yanı sıra vatandaşlar ve muhtarlardan gelen talepleri de değerlendiriyor. Geçen haftalar içinde Camili, Iğdır ve Parmakkurdu'nda çalışan mobil temizlik ekipleri, son olarak Kazanlı ve Adanalıoğlu sokaklarında birkaç gün süren temizlik çalışması yaptı. Çalışmaları beğeniyle izleyen mahalle sakinleri, Akdeniz Belediyesi yönetimi ve Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü personeline teşekkür etti.

        "Temiz ve sağlıklı bir kent için var çalışıyoruz"

        Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, temizlik hizmetlerinin aksamaması için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, 7 gün 24 saat çalıştığını söyledi. Geniş bir alana sahip Akdeniz ilçesinde, temizlik çalışmalarına büyük bir önem verdiklerinin altını çizen Başkan Pamuk, "Kent temizliği büyük özen ve özveri isteyen bir hizmettir. Temiz, sağlıklı ve düzenli bir kentte yaşamak hepimizin hakkıdır. Ortak yaşam alanlarının temiz olması ayrıca dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bu bağlamda, Akdeniz'in daha temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için temizlik hizmetini büyük bir itinayla sürdürüyor, aksaklığa ya da gecikmeye meydan vermemek için var gücümüzle çalışıyoruz. Mobil ekiplerimizin çalışmaları, tüm mahallelerimizde aralıksız ve programlı bir şekilde devam edecektir" dedi.

        (HSK-Y)

        13.11.2017 14:23:18 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler