Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        11 ayda 40 bin kişi çipli kimlik sahibi oldu

        (Fotoğraflı)

        Emre Gülle - Vedat Bayraktar

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ merkezde 11 ayda 40 bin kişi çipli kimlik kartı sahibi oldu. Çipli kimlik kartı için 8 gişenin bulunduğu Merkez İlçe Süleymanpaşa Nüfus Müdürlüğü'nde günde ortalama 200 kişi çipli kimlik kartı sahibi oluyor.

        Süleymanpaşa Nüfus Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Randevu sisteminde 10 dakikaya bir kişi randevu veriliyor. Ortalama bir kişinin yeni kimlik kartı müracaatı 10 dakikaya sürüyor. Günlük 200 kişi yeni kimliğini yenileyebiliyor. Yeni kimlik kartları için biyometrik fotoğraf ve eski kimlik kartı yeterli oluyor. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından hazırlanan yeni kimlik kartları, vatandaşların müracaat sırasında belirttiği adrese PTT Kargo ile teslim ediliyor. Adrese teslim veya adres değişikliğinde kimlik kartları ilçe nüfus müdürlüğüne geri geliyor. Yeni kimlik kartı ücreti 16 TL karşılığında alınabiliyor" denildi.

        Süleymanpaşa Nüfus Müdürlüğü'nde çipli kimlik kartı başvurularının tamamlanması ile yıl sonuna kadar 50 bin kişinin yeni kimlik kartına sahip olması bekleniyor.

        (EG-MEF-Y)

        13.11.2017 15:06:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler