Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dağ Ceylanları Tür Koruma ve Eylem Planı Çalıştayı

        (Fotoğraflı)

        İsmet Biçen

        HATAY (İHA) - Hatay'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 7. Bölge Müdürlüğü tarafından "Hatay Dağ Ceylanları Tür Koruma ve Eylem Planı Çalıştayı" yapıldı.

        Kırıkhan Şehit Gülşah Güler Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen çalıştayda konuşan Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, ilçede bulunan Gölbaşı Gölü için 5 yıllık bir eylem planı hazırladıklarını ve bu konuda tüm kurumların üzerilerine düşen görevi yapacağına inandığını belirtti.

        DKMP 7. Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Kandırmış ise Hatay'da önemli projeler yürütüldüğünü, Hatay Dağ Ceylanları Tür Koruma ve Eylem Planı'nın yanında biyolojik çeşitlilik çalışmasının da yapıldığını belirtti.

        Bölgede Hatay Dağ Ceylanları sayısının artması için üretim faaliyetlerinin devam ettiğinin altını çizen Kandırmış, "Hatay bizim için çok önemli bir yer. Yapılan çalışmalar buradaki biyoçeşitliliği kayıt altına alınarak, gelecek nesillere aktarılması konusunda bizlere çok büyük veri tabanı oluşturacağını düşünüyoruz" dedi.

        (ELF-Y)

        13.11.2017 15:15:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler