Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İşadamı Durmuş yer bulamadığı için taşınma kararı aldı

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Erkut

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Sincik ilçesinde 2012 yılında beri faaliyet göstererek yaklaşık 120 kişiyi istihdam eden bir tekstil işletmesi yer sıkıntısı nedeniyle Kahta ilçesine taşınma kararı aldı.

        İşadamı Mehmet Durmuş, 2012 yılında Sincik'te kurduğu işletmeyi büyütmek istediğini ancak bunu yapamadığını iddia etti.

        Şuanda yaklaşık 120 kişi istihdam ettiklerini belirten İşadamı Durmuş, işletmeyi büyüterek 500 kişiyi istihdam etmek istediğini belirterek, "Mevcut işletmemiz talebi karşılamadığından çevreden yer almaya çalıştık ancak vatandaş yerini satmak istemediğinden yüksek fiyat istiyor. Bizim amacımız kendi insanlarımıza faydalı olmaktı ama yer bulamadığımız için Kahta ilçesine taşınma kararı aldık" dedi.

        İşadamı Mehmet Durmuş, "2009 yılında Sincik'te bir işletme kurma kararı aldık. Üç yıl hazineden yer tahsisi için bekledik. Hazineden yer alamayacağımızı öğrenince 2012 yılında 5 dönüm yer satın alarak Sincik'te faaliyete başladık. 5 Bin metrekare alan üzerinde 2 bin metrekare kapalı alan yaparak ilk etapta 60 kişi istihdam ederek işe başladık, şuanda yaklaşık 120 kişi istihdam ediyoruz. Hedefimiz burada 5 bin metrekare kapalı alan yapıp 500 kişi istihdam etmekti ancak arsamız yetersiz. Çevreden yer almaya çalıştık ancak vatandaş yerini satmak istemediğinden yüksek fiyat istiyor, öyle bir fiyat söylediler ki o fiyata İstanbul'dan bile o kadar yer alabilirsin. Bizim amacımız kendi memleketimize, kendi insanlarımıza faydalı olmaktı ama yer bulamadığımız için Kahta ilçesine taşınma kararı aldık. Kahta'da bizim memleketimiz. Kahta'da 18 dönüm yerimiz var burada 5 bin metrekare kapalı alan yerimiz var. İlk etapta Kahta'da yıkama ve ütü paket yapacağız. İlerleyen zamanlarda buradaki işletmemizi de Kahta'ya taşımayı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

        (AE-AHM-Y)

        13.11.2017 16:37:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler