Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bursa polisinden 'bitkisel gıda takviyesi' operasyonu

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - Bursa polisi tarafından yasalara aykırı olan bitkisel gıda takviyelerinin satışına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 9 bin 220 adet ürüne el konulurken, 2 şahıs hakkında da yasal işlem yapıldı.

        Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri Mülkiyet Suçları Büro Amirliğince, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde cinsel gücü arttırıcı/geciktirici etkiye sahip olduğu iddia edilen, içerisinde bulundurulması yasak olan afrodizyak etkili etken madde sildenafil bulunduğu tespit edilen, enerji içeceği, gıda takviyeli kapsül, çikolata, macun, kahve ve pekmez gibi bitkisel gıda takviyelerinin satışına yönelik Bursa genelinde operasyon düzenlendi.

        Bu tür ürünleri toptan olarak sattığı tespit edilen işyerlerine yönelik merkez Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinde faaliyet gösteren 2 işyeri ile 2 araçta yapılan aramalarda, piyasa değeri yaklaşık olarak 30 bin TL olan, 2 bin 732 adet cinsel gücü artırıcı kapsül hap, bin 499 adet cinsel gücü artırıcı pekmez, 183 kutu cinsel gücü artırıcı çikolata, 12 adet geciktirici etkiye sahip sprey, 127 adet cinsel gücü artırıcı enerji içeceği ile bu ürünlerin ambalajlanmasında kullanılan 4 bin 667 adet boş ambalaj malzemesi olmak üzere toplam 9 bin 220 adet ürüne el konuldu.

        Düzenlenen operasyon neticesi yakalanan 2 şahıs hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 187. maddesine istinaden gerekli yasal işleme başlanıldı.

        (MA)

        13.11.2017 16:41:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler