Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Doğruk Karacamurat Mahallesi Atatürk anıtına kavuştu

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapılan Doğruk Karacamurat Mahallesi Atatürk heykeli ve meydan düzenlemesinin açılış töreni yapıldı.

        Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Atatürk Heykeli ve meydan düzenlemesinin açılış törenine Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Süleymanpaşa Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan ve Şeref Çetin ile Basın Yayın ve Halka İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, muhtarlar ve gaziler de yer aldı.

        Törende ilk konuşması Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Biz yola çıkarken köyün bu toplum üzerinde önemli bir yerleşim yeri olduğunu, özellikle tarımsal kalkınmada rolünün vazgeçilmez olduğunun bilinci ile Atatürk Heykeli ve meydan düzenleme çalışmasını yaptık. Bu çalışmada sayın muhtarımızın bize teşekkürleri oldu, biz de kendisine teşekkür ederiz. Öyle güzel koordine etti ki; Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa Belediyesi ve Muhtarlığımızın katkıları ile yani yerel yönetimlerin iş birliği ile bugün bu meydanı köyümüze kazandırmış olduk. Ben bir süredir mahalle kelimesini kullanmıyorum. Çünkü köylerin tüzel kişiliklerinin tekrar geri verilmesinin, onların atadan deden biriktirdiği bizim de emanette tuttuğumuz mal varlıklarını tekrar geri verilmesi savunuyoruz. Talebiz şudur; köy tarım için vazgeçilmezdir, tarım da bu ülkenin ayakta kalması için vazgeçilmezdir. Bu bakımdan köylerimizi yeniden inşa etmek durumundayız. Köyümüzün okulları kapansa bile öğretmenlere ihtiyacı vardır. Bir köyde okul olmasa bile mutlaka atanamayan öğretmenlerimiz köylerde görevlendirilmeli ve bizim çocuklarımız okuldan eve geldikleri zaman onlara ve bilgi donanım konusunda ihtiyacı olan vatandaşlarımıza da katkı vermelidir. Cumhuriyet tarihinden bu yana olduğu gibi köylümüzün en büyük yardımcısı şerefli Türk öğretmeni olmalıdır. Bütün açılışlarımızda gazilerimiz bizi yalnız bırakmıyor. Onlar bizim bu ülkeyi borçlu olduklarımızdır. Ayrıca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarınız da temsil ettikleri için bizim açımızdan çok değerliler. Cumhuriyet ve Türkiye'nin Ulusal Kurtuluş Savaşı bir destandır. Sadece bir toprak parçasının ele geçirilmesinden ibaret değil, mazlum milletlere örnek olan bu ülkenin insanları bağımsız bir ülke oluşturmuştur ama her şeyden önce Zübeyde Hanım dünyayı değiştirecek bir lider dünyaya getirmiştir. Atatürk anıtlarımız her köy meydanında yer alıncaya kadar programımızdadır. Bu aynı zamanda birliğimizin, bütünlüğümüzün simgesidir. Mustafa Kemal Atatürk Anıtlarının yanında onu dünyaya getiren Zübeyde Hanım heykellerini de ilçemizin muhtelif yerlerine yerleştireceğiz" dedi.

        Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "Vatanını en çok sevenler ona en iyi hizmeti yapanlardır. Aslında sosyal demokrat anlayışın temelinde de bu anlayış vardır. Ben öncelikle Süleymanpaşalıları böyle bir belediye başkanı seçtikleri için kutluyorum. Biz 3,5 senedir birlikte çalışıyoruz, verdiği çabayı yakından görüyorum. Milli Bayramlarını kutlamayanlar dini bayramlarını kutlayacak bir vatan bulamazlar diye bir söz vardır. Bu çok önemli bir sözdür. 3 bayram bir de anma töreni yaşadık. Ben Tekirdağlıların katılımlarından dolayı gurur duydum. Özellikle 10 Kasım'daki anlamlı katılım, herkesin Ata'sına koşması, Ata'sının huzurunda kalbindeki sevgi ile sana ne çok ihtiyacımız var dediği bir 10 Kasım yaşadık. Bu demektir ki; Mustafa Kemal Atatürk Türkiye'nin kalbidir ve ebediyen öyle kalacaktır. Heykelin maddi değeri önemli değil ama manevi değerini satın almaya devletin bütçesi yetmez. Ne mutlu bize ki bu fikirlerin ışığı içerisinde bu ülkeye hizmet ediyoruz. Bu heykelin yapılmasına katkısı olan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum. Her gün buradan geçenler Atatürk'ün heykeline bakacak ve kalbi onun fikirleri ile dolacak" dedi.

        Konuşmaların ardından gerçekleşen Cumhuriyet Bandosu'nun gösterisi ise vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi. Açılış töreni kurdele kesimi ile son buldu.

        (VB-MEF-Y)

        13.11.2017 17:36:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler