Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bingöl'de eğitimli arıcılara destek verilecek

        Yılmaz Atar

        BİNGÖL (İHA) - Bingöl İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü, en az 30 arılı kovana sahip veya arı yetiştiriciliği konusunda eğitim aldığını belgeleyen arıcılara destek verileceğini bildirdi.

        Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 2017 yılı arıcılık desteklemelerine ilişkin tebliğin yayınlandığını aktardı.

        AKS'ye kayıtlı en az 30 arılı kovana sahip veya arı yetiştiriciliği konusunda eğitim aldığını belgeleyen kişilerin desteklemelerden yararlanacağı belirtilen açıklamada, "Desteklemeler, bal süzme makinası, bal eritme ve dinlendirme kazanı, sır alma teknesi, polen tuzaklı boş kovan, elektrik üreten güneş enerjisi sistemi, seyyar arıcı barakası, bal sağım çadırı malzemelerini kapsar. Yetiştiriciler 3 yıl süre ile faaliyetini sürdüreceğine ve almış olduğu makina, alet ve ekipmanı bu süre boyunca işletmesinde faal tutacağına dair taahhütname verir" denildi.

        Açıklamada, daha önce arıcılık, ipekböcekçiliği, kaz ve hindi yetiştiriciliği yatırımlarının desteklenmesine ilişkin uygulanan program kapsamında Bingöl Arıcılar Birliği'ne üye 76 arıcıya 350 bin TL alet ekipman alımı desteği sağlandığı anımsatıldı.

        (YA-HİV-Y)

        13.11.2017 18:02:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler