Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Can: "Ortak paydamız Tarsus"

        - Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, oda başkanları ile biraraya geldi

        (Fotoğraflı)

        Ersoy Yalçın

        MERSİN (İHA) - Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ilçedeki meslek oda başkanları ve esnaf kefalet kooperatifi başkanları ile bir araya geldi.

        Ortak payda Tarsus etrafında birleşmek gerektiğini ifade eden Başkan Can, kentte kurumlar arası sağlanan birlikteliğin örnek olduğunu söyledi. Kent merkezinin hareketlenmesi için işyerlerinin akşamları belli bir saate kadar açık olmasını isteyen Başkan Can, iş yerlerinin ışıklarının açık kalması konusunda da oda başkanlarına ve esnaflara büyük görev düştüğünü ifade etti.

        Yerel yönetim olarak hizmete hız kesmeden devam ettiklerinin altını çizen Başkan Can, "Otel ile ilgili çalışmamız ihale aşamasına gelmek üzere. Berdan Nehri birinci etabın inşaat çalışması hızla devam ederken, biz ikinci etap için alt yapı hazırlıklarına başladık. Kemalpaşa Sanayi sitesinde çalışmalar devam ediyor. Balık pazarı için yer arayışımız sürüyor. Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar devam ediyor. Yenimahalle, Gaziler, Bağlar, Kırklarsırtı, Duatepe, İsmetpaşa, 82 Evlerin ikinci kısmı, Beydeğirmeni, Fahrettinpaşa ve Tozkoparan gibi yerlerde kentsel dönüşümü işaretledik. İmardan geçti. Geçen hafta müteahhitlerle bir araya geldik, kentsel dönüşümle ilgili ortak hareket etmelerini söyledik. Birkaç mahallemizde konut çalışması yapacağız eğer müteahhitlerden talep olmazsa belediye İmar Limited Şirketi olarak biz bu işin üstesinden geleceğiz" dedi.

        Araç Muayene İstasyonun Tarsus'a gelmesi için birlikte hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Can, "İlçemizde bulunan araçların her biri 22 kilometre yol yaparak Huzurkent'teki araç muayene istasyonuna git gel yapıyorlar. Kaymakamlık merkez baz alındığında 11 kilometre gidiş, 11 kilometre geliş oluyor. Buda vatandaşımıza ciddi bir yakıt sarfiyatı demek. Buradan TÜVTÜRK yöneticilerine sesleniyorum, Tarsus'a kurulacak araç muayene istasyonu için Belediye olarak üzerimize ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Bu konuda bütün oda başkanlarımıza büyük görev düşüyor. Gerekirse Ankara'ya gidilip, bakanlık düzeyinde görüşmeler yapmalıyız" ifadesini kullandı.

        Başkan Can, bugün burada sağlanan birlikteliğin ilelebet sürmesini, Tarsus için herkesin üzerine düşen görevi yapmasını istedi.

        (ERY-Y)

        14.11.2017 10:25:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler