Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bayraklı'daki kültür merkezi ve cemevinde sona doğru

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Bayraklı ilçesinde, geçtiğimiz temmuz ayında temeli atılan Aşık Mahzuni Şerif Kültür Merkezi ve Cemevi projesinde son aşamaya gelindi. 4 katlı olarak tasarlanan ve bin 18 metrekare alanda yapımı süren merkezin, bölgenin önemli bir ihtiyacına yanıt vereceği belirtildi.

        Bayraklı Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde kültür merkezi ve cemevi projelerinin sayısını artıyor. Nafiz Gürman Mahallesinde inşa edilen ve Aşık Mahzuni Şerif ismi verilen Kültür Merkezi ve cemevi projesinin kaba inşaatı tamamlandı. İnce işçiliğin ardından hizmete girecek olan merkez, Alevi inanç ve kültürünün yaşatılmasında önemli bir ihtiyaca cevap vereceği ifade edilirken, ayrıca merkezde çeşitli kültürel etkinliklere de yer verileceği kaydedildi.

        Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Kültür merkezi ve cemevi projemizde sona geldik. Dört katlı projemizi yeni yılda hizmete açmayı planlıyoruz. Güzel bir proje oldu. Geçtiğimiz yıl yine aynı mahallemizde bir taziye evi açmıştık. O da vatandaşlarımız tarafından takdir görüyor. Camilerimizin, cemevlerimizin ve kilisemizin her türlü ihtiyacını karşılıyoruz. İbadet mekanlarının temizliğinden, bakımına kadar her şeyi belediye olarak üstlenmiş durumdayız. Desteğimiz bundan sonraki süreçte de devam edecek. Ayrıca Refik Şevket İnce Mahallemizde aynı özelliklere sahip bir Kültür merkezi ve Cemevi projesi hazırlıyoruz. Yeni yılda projenin ihale sürecini başlatacağız" dedi.

        (HG-Y)

        14.11.2017 10:53:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler