Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mardin'in Kızıltepe ilçesinde doğru eğitim için seminerler veriliyor

        (Fotoğraflı)

        Diler Erbeyi

        MARDİN (İHA) - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde öğrencilerin doğru seçim yapmaları için karar verme becerileri, meslek seçimi, dikkat gelişimi, kendini tanıma süreci, etkili ders çalışma ve doğru meslek seçimi, işaret dili, sınav kaygısı gibi seminerler veriliyor.

        Yakın Doğu Üniversitesi Mardin Temsilcisi Murat Erdi Malgir, verdikleri seminerlerle öğrencilerin doğru seçim yapmalarına katkı sunduklarını söyledi. Üniversitelerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti başkenti Lefkoşa'da bulunduğunu dile getiren Malgir, kurum adına çeşitli etkinlikler ve seminerler verdiklerini dile getirdi. Öğrencileri motive etmek ve özellikle meslek edinme konusunda yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Malgir, "Sınav kaygısı her sene olan ve tüm sene boyunca devam eden bir durumdur, biz bunu aşsınlar diye onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Motivasyon ve doğru ders çalışma teknikleri ile ilgili üniversitemizden gelen hocalar, profesörler, doçentler burada seminerler veriyor. Üniversiteden kastımız bütün eğitim olanaklarıdır, yurtlardır, fitness salonlarıdır, yüzme havuzlarıdır. Yani sosyal aktivitelerin, yurtlarım ve eğitim aktivitelerin hepsini barındırdığı toplu bir yerleşkedir. Türkiye'deki özel üniversiteler ile kıyaslandığında öğrencinin ortalaması 2'nin altına düştüğü zaman bizde burs kesme olayı yok. Ayrıca verdiği eğitim kalitesinden Türkiye'deki bir sürü üniversiteden çok daha iyi durumda olduğu ortada olan bir üniversiteyiz. Üniversitemizde iki yabancı dil seçeneği mevcut. Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde eğitim veriyoruz. Bu yüzden rağbet gören bir üniversiteyiz. En çok eğitim fakültesi tercih ediliyor, eğitimin dışında hukuk fakülteleri, tıp ve diş hekimliği gibi bölümler tercih ediliyor" dedi.

        Yakın Doğu Üniversitesi temsilcisi Fırat Karaboğa ise üniversitelerinin özel ve aynı zamanda bir kampüs üniversitesi olduğunu söyledi. Karaboğa, "Biz öğrencilerimizi buraya göndermeden önce onlara hangi mesleği seçmek istediklerini ve hangi mesleğin onlar için iyi olabileceği hakkında bilgiler veriyoruz. Bununla beraber mesleklerin geleceği ve parasal durumunu da göz önünde bulundurmalarını istiyoruz, buraya değerli hocalarımız gelerek öğrencilerimizin geleceği için onlara yardım ediyorlar. 15 fakülte, 5 yüksek okuldan oluşuyor üniversitemiz. Üniversitemiz sunduğu burs imkanıyla kampüs üniversitesinde olan yaşam koşulu, burslarımız yüzde 25, yüzde 50 ve yüzde 75 ile tam burslu olmak üzere imkan sunuluyor" diye konuştu.

        (DE-AKK-Y)

        14.11.2017 11:59:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler