Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sanatçılar Levent Vadisi'ne hayran kaldılar

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - 7. Malatya Uluslararası Film Festivaline katılan sanatçılar Akçadağ Levent Vadisi'ne hayran kaldılar.

        Bu yıl 7'incisi düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Malatya'ya gelen yerli ve yabancı sanatçılar, Akçadağ ilçesindeki Levent Vadisi'ni gezdiler.

        Akçadağ Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Işık tarafından karşılanan sanatçılar Levent Vadisi hakkında bilgilendirildi. Başkan yardımcısı Işık, 65 milyon yıl kadar öncesine dayanan kaya oluşumlarının yer aldığı vadide, Neolitik Çağ'dan kalma kalıntıların bulunduğunu belirterek vadinin 28 kilometre uzunluğunda olduğunu söyledi. Levent Vadisinin bünyesinde son derece ilginç jeolojik oluşumlar ve inanılmaz yükseklikte uçurumlar barındırdığını belirten Işık, "Levent vadisinde gezmesi çok keyifli, çeşit çeşit mağaralar bulundurmaktadır" dedi.

        Ünlü sinema sanatçısı Halil Ergün ise Levent Vadisini ilk defa gördüğünü belirterek tarihi ve doğa güzelliğine hayran kaldığını söyledi. 240 metre yükseklikte kahve içmenin keyfini yaşadığını söyleyen Ergün, "Anadolu'yu adım adım gezdiğimi sanıyordum, fakat gezmediğimi bu vadiyi görünce anladım. Anadolu'nun çok güzel yerlerinin olduğunu düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

        Başkan Yardımcısı Işık, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan'ın da selamını ileterek sanatçılara hediye takiminde bulundu.

        (CÖ-SD-Y)

        14.11.2017 12:50:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler