Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'de şok ve yoğun bakım yaklaşımı ele alındı

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Doğu Akdeniz Yoğun Bakım Günleri (DAYOBA) etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Şok ve Yoğun Bakım Yaklaşımı" başlıklı toplantı Mersin Üniversitesi (MEÜ) ev sahipliğinde gerçekleşti.

        2011 yılından bu yana bölge üniversitelerin iş birliğiyle düzenlenen toplantı, Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Düzenlenen etkinliğe Çukurova Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi'nin öğretim üyeleri ile bölgede görev alan çok sayıda anestezi ve yoğun bakım uzmanları katıldı. Oturum Başkanlığını Mersin Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Atıcı ile Çukurova Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Dilek Özcengiz'in yaptığı toplantıda şok ve yoğun bakım yaklaşımı konuları işlendi. Prof. Dr. Handan Birbiçer'in organize ettiği etkinliğin konuşmacıları, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nden Dr. Aykut Urfalıoğlu, Gaziantep Üniversitesi'nden Dr. Berna Kaya Uğur, Dr. Dilek Özcengiz ve Mersin Üniversitesi'nden Dr. Ahmet Çelik oldu. Bu yıl 20'ncisi düzenlenen toplantıda 'Şok Patofizyolojisi', 'Değerlendirme Yöntemleri', 'Şoklu Hastada Sıvı Yönteminde Ekokardiyografi' ve 'Mikrosirkülasyon' başlıkları ele alındı.

        (KRY-Y)

        14.11.2017 13:12:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler