Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Odunpazarı'nda ebru kursu

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Odunpazarı Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda (OMEK), kadınlara ebru sanatının incelikleri konusunda eğitimler veriliyor.

        Osmanlı'da usta-çırak usulü ile öğrenilen ebru sanatı, uzman eğitimcilerle OMEK kursları bünyesinde kursiyerlere öğretiliyor. Kursiyerler, kitreyle yoğunlaştırılmış su üzerine özel boyalar damlatılarak yapılan derslerde hünerlerini gösteriyor. Fırça ve kullanılan boyalarla, önce uygulama tekniklerine teorik olarak öğrenen kursiyerler, usta öğreticiler tarafından ebrunun inceliklerini uygulamalı olarak öğreniyor.

        Bu kurslar kapsamında eğitimleri devam eden ebru sanatı kursiyerleri her geçen gün alanlarında daha da profesyonelleşerek, modern çalışma ortamlarında gerçekleştirdikleri uygulamalarla su da tarihi yaşatıyorlar.

        "Meslek sahibi oluyoruz"

        Aldıkları kurslarla meslek sahibi olduklarını söyleyen kadınlar, Odunpazarı Belediyesi sayesinde ev ekonomisine katkı sağladıklarını kaydetti. Kadınlar kendilerine bu imkânı sağlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'a teşekkür etti.

        (İHA-Y)

        14.11.2017 14:24:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler