Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kars'ta açık iş araştırması başladı

        Işık Çapanoğlu

        KARS (İHA) - Kars Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR), kentteki açık iş yerleri istatistiklerine başlandı.

        İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut, açık "İş İstatistikleri Araştırması"nın saha çalışmasının uygulanmaya başladığını belirtti.

        Bulut, 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu'nda "işgücü piyasası verilerini, yerel ve ulusal bazda derlemek, analiz etmek, yorumlamak ve yayınlamak" ile "işgücü arz ve talebinin belirlenmesine yönelik işgücü analizlerini yapmak, yaptırmak" İŞKUR'un görevleri arasında olduğu bilgisini verdi.

        Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler veren İl Müdürü Yusuf Bulut, "Açık iş istatistiklerinin, işgücü piyasasının talep tarafına yönelik temel ve öncü bir gösterge olması bakımından ayrı bir öneme sahip olduğu düşünülmektedir. Bu çalışma 2012-2016 Yıllarını kapsayan ikinci program dönemi ile birlikte, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 2017-2021 Resmi İstatistik Programı'nda da yer almaktadır. Kars'ta da 13-30 Kasım 2017 tarihleri arasında bu araştırmanın saha çalışması yürütülecek" dedi.

        (IÇ-AA-Y)

        14.11.2017 15:50:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler