Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karahallılar Ortaokuluna spor tesisleri yapıldı

        - Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz:

        - "Dünyada verilen eğitim ile ülkemizde verilen eğitim arasında fark yok"

        - Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir:

        - "En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır"

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Tokmak

        BALIKESİR (İHA) - Karesi Belediyesi, Karahallılar Ortaokulu'na halı saha, basketbol sahası, voleybol sahası ve öğretmen ile öğrencilerin dinlenmeleri için kamelya yapıldı.

        Karesi Belediyesi'nin Adnan Menderes Mahallesinde bulunan Karahallılar Ortaokulu'nda yapılan spor tesislerinin açılışına Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir katıldı. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karahallılar Ortaokula gelince okul öğrencileri sevgi içinde Başkan Yılmaz'a sarıldılar.

        Karahallılar Ortaokulu Müdürü Aydın Benli törende yaptığı konuşmada okullarına 734 öğrencilerinin olduğunu belirterek, "Başarılı bir okuluz ve 52 öğrencimizi çeşitli liselere gönderdik. Bu anlamda okullarımızın en ince ihtiyacına kadar düşünen Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz'a halı saha, basketbol, voleybol sahası ve öğretmen ve öğrencilerimizin dinlenmeleri için kamelya yaptıkları için Karesi Belediyesi ve Başkanı Yücel Yılmaz'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        Başkan Yılmaz, "Dünyada verilen eğitim ile ülkemizde verilen eğitim arasında fark yok"

        Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, eğitimin önemli olduğunu ve bilgi ve teknolojinin en iyisini sahip olmak gerektiğini belirterek, "Okullar zorunlu zaman geçirdiğimiz yerler. Biz istiyoruz ki zorunlu zaman geçirirken ne kadar verimli kılabilirsek o kadar iyi bir nesle sahip olabiliriz. Okulumuza içinde oynayabileceğimiz bir alan olduğunu görüyoruz. Ama okulların içine girdiğimizde dünya da olmayan bir teknoloji var. Akıllı tahtalar ile eğitim veriliyor. Yurt dışında eğitim gören öğrenciler tepegöz ile eğitim yapıyorlar. Şu anda dünyadaki eğitim ile bizim eğitimimin arasında hiçbir fark yok. Bu neslin Dünyanın muhasır medeniyetlerinin önüne geçeceğini görüyoruz. Bir milletin en büyük zenginliği gençliğidir. Dünyanın neresine giderseniz gidin bizim ülkemizin geleceği genç nesildir. Bizde istiyoruz ki belediye olarak, okullar ile başlarsak aslında çoğu şeyi doğru yapmış oluruz. Çünkü her işin başı eğitim. Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, Milli Eğitim ile birlikte ne yapabiliriz. Bu kapsamda BENGİ projesi ile yapıyoruz. İstiyoruz ki okullarımızdan çok iyi takımlar çıksın. Çocuklarımız müzik ve sanatla kültürel faaliyetlerle uğraşsınlar. Bu noktada hep beraber çalışıyoruz. Bizde şehirler yarışmasında gençler ile katıldığımız bir yarışmada Cumhurbaşkanımızdan bir ödül olduk. Bu tesisleri sevdiniz mi bu tesisleri onun için en çok çalışan okullar kazanır. Tüm birimlerimizle birlikte kaymakamımızla birlikte uyum içinde çalışıyoruz. Bu okulu yaptıran Karahallılar ailesi adına Mevlüt Yolcu ağabeyimize teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

        Kaymakam Demir, "En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır"

        Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir törende yaptığı konuşmada, en iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu söyledi. Kaymakam Demir, "Bunu bu gün burada görüyoruz. Değişik projeler üretiyoruz. En iyi proje sevgili öğrenciler sizlersiniz. Bunu unutmayın. Niye diye soracak olursanız? Çünkü sizler ülkemizin, vatanımızın, devletimizin, bayrağımızın geleceğisiniz. İlerde ülkeyi sizler inşa edeceksiniz. Daha doğrusunu daha iyisini daha güzelini sizler yapacaksınız. Daha ötesini söyleyeyim. İnsana insanlığa hizmet edeceksiniz. Bu millet geçmişte bunu gösterdi. Günümüzde geçmişte olan bu özelliklerimizden bazı şeyleri kaybettik. Şuan tekrar o özelliğimizi kazanmak çabası ve gayreti içindeyiz. Neydi o özelliklerimiz; Bu millet insanı ve insancıllığı yüksek bir millet. Bizim bilgiden yana bilimden yana tekniğe ve teknolojiye dönük eksiğimiz var. Bilgiye ulaşanların gücü elinde tuttuğunu görüyoruz" şeklinde konuştu.

        Karahallılar Ortaokuluna yapılan halı saha, basketbol, voleybol sahası ve öğretmen ve öğrencilerin dinlenmeleri için kamelya tesisleri açılış töreninde öğrenciler halk oyunları oynadılar. Protokole halı sahada bir öğrencinin koruduğu kaleye penaltı atışları yaptı. Etkinlikte kız futbol takımı bir gösteri maçı yaptı. Öğrencilerin yaptığı eserlerden oluşan sergi gezilerek, pilav ayran dağıtımı ile tören sona erdi.

        Karahallılar Ortaokulunda yapılan spor tesisleri açılışına Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, Okulu yaptıran hayırsever Mevlüt Yolcu, daire başkanları, veliler ve öğrenciler katıldı.

        (HT-BD-

        14.11.2017 16:42:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler