Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Toroslar Belediyesi'nden mobil kreş

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Toroslar Belediyesi, dezavantajlı ve göçmen statüsündeki kadınların iş gücüne katılımını kolaylaştırmak amacıyla Yunus Emre Kültür Merkezi önünde mobil kreş açtı.

        Toroslar Belediyesi'nin Yuva Derneği ile birlikte yürüttüğü, Alman Federal Kalkınma Bakanlığınca desteklenen proje kapsamında, dezavantajlı ve göçmen statüsündeki ailelerin 3'er aylık mesleki eğitimleri ve geçici 3 aylık istihdamlarına yönelik gerçekleştirilen projenin ikinci etabında, çalışan kadınların 3-5 yaş grubundaki çocukları için tır dorsesi kreşe çevrildi. Mobil Kreş, düzenlenen törenle açılarak hizmete girdi. Açılışa, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Yuva Derneği Geçim Kaynakları Müdürü Bilge Çoban, GIZ Saha Sorumlusu Ali Aslan, ACTET, ASAM, Hayata Destek Derneği ile Dünya Örgütü Temsilcileri, Kızılay Derneği Temsilcileri ve WFB Dünya Gıda Örgütü temsilcileri katıldı.

        Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Tuna, mobil kreşin hayırlı olmasını diledi. Bu projenin, daha önceki yıllarda yoğun göç alan mahallelerde uyguladıkları mobil kreş uygulamasının da sürdürülebilir çalışması olduğunu belirten Tuna, eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitimin çok önemli bir süreç teşkil ettiğini söyledi. Tuna, "Mobil kreşimizin de sloganı 'Çocukların nasihate değil, iyi örneklere ihtiyacı vardır'. Burada eğitimcilerimizin vereceği eğitimler, çocuklarımızın şekillenmesine, topluma faydalı birer birey olmalarına, geleceğe hazırlanmalarına yardımcı olacaktır" dedi.

        İş gücü anlamında belediyeye destek sağlayan projenin belli periyotlarla devam edeceği bilgisini veren Tuna, "Bu işe vizyonel bakmak gerektiğini düşündük. Çocuklarını nereye, nasıl bırakacaklarını düşünmeleri yerine çalışan bu insanların iş gücüne daha sağlıklı katılımlarını sağlamak amacıyla onların 3-5 yaş grubundaki çocukları için Yunus Emre Kültür Merkezimizin önünde daha önce var olan mobil kreşimizi yeniden düzenleyerek hazırladık. Daha önceki yıllarda Avrupa Birliği projesi olan 'Çocuklarımız İçin El Ele' projesi kapsamında okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi amacıyla yoğun göç alan mahallelerimizde uyguladığımız projemizde 3-5 yaş grubundaki bin 550 çocuğumuza okul öncesi eğitimin ön eğitimini vermiştik. Bu çalışma, okul öncesi eğitimin önemi hakkında farkında olmayan aileler için de bir farkındalık yaratmıştı. Bu projenin sonunda ilçemizde okul öncesi eğitime yoğun talep olduğunu Milli Eğitim Müdürlüğünden öğrendik. Mobil kreş uygulamasını bu kez Yuva Derneği ile yürüttüğümüz proje kapsamında belediyemizde istihdamı sağlanan annelerin çocukları için düşündük" diye konuştu.

        Yuva Derneği Geçim Kaynakları Müdürü Çoban ise 2016 yılında Toroslar Belediyesi ile Alman Uluslararası İşbirliği kurumunun desteği ile bu projeyi başlattıklarını ve projenin bugün gelinen durumundan mutluluk duyduklarını vurguladı. Bu projeye güzel çıktılar eklediklerini ifade eden Çoban, "Bunlardan bir tanesi mobil kreştir. Özellikle kadınların istihdama katılımında en büyük sorunlardan biri de çocuk bakımını kadınların üstlenmiş olmasıdır. Artık Toroslar Belediyesi ile hayata geçirdiğimiz bu mobil kreş ile istihdamı sağlanan annelerimiz çocuklarını güven içerisinde mobil kreşe bırakabilecekler ve işgücüne daha kolay katılabilecekler" şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından, Başkan Tuna, protokol üyeleri ve katılımcılarla birlikte mobil kreşin açılışını yaparak, kreşi gezdi.

        (KYM-Y)

        14.11.2017 16:48:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler