Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAÜN Hastanesinde Diyabet Günü etkinlikleri

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi "14 Kasım Dünya Diyabet Günü" kapsamında diyabete farkındalık kazandırmak amaçlı bilgilendirme standı ve eğitim toplantısı düzenledi.

        14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında, diyabet farkındalığını arttırmak ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde hastaneye gelen vatandaşların bilinçlendirilmesi için diyabet standı açıldı. Stantta diyabet ile ilgili bilgilendirmelerin yanı sıra kan şekeri ölçümleri de yapıldı. Standa gelen vatandaşların ölçümlerinin yapılmasının ardından hastane oditoryumunda diyabet konulu bilgilendirme programı düzenlendi. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Erişkin Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı ile Diyabetle Yaşam Derneği Gaziantep şubesi iş birliğinde düzenlenen programda diyabetle ilgili tüm merak edilenler konuşuldu. Toplantıda Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Araz, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Akarsu, Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Keskin, Uzman Dr. Emel Hatun Aytaç Kaplan, Diyetisyen Demet Taş ve Diyabetle Yaşam Derneği Gaziantep Şubesi Dernek Başkanı Hülya Oktav konuşmacı olarak yer aldı.

        Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Avni Gökalp, Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin, Pediatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Kılınç'ın katıldığı programa hasta ve hasta yakınları, hastane personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Diyabeti önlemek için çaba gerekli

        Diyabet ve komplikasyonlarını önlemek için çaba sarf etmek gerektiğini vurgulayan Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Akarsu, "Bu yıl 14 Kasım Dünya Diyabet Günü için Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Erişkin-Çocuk Endokrinoloji Metabolizma Klinikleri ve ilimizdeki Diyabetle Yaşam Derneği'yle birlikte ücretsiz kan şekeri ölçümü ve hasta eğitim toplantısı düzenledik. Her sene diyabet ile ilgili değişik bir tema belirleniyor. Bu yıl ise Uluslararası Diyabet Federasyonu, Dünya Diyabet Günü temasını 'Kadınlar ve Diyabet' olarak belirledi. Slogan ise "Sağlıklı Bir Gelecek Hakkımızdır" olarak belirlenmiştir. Hayatın birçok alanında olduğu gibi bu konuda da kadınların daha fazla sorumluluk alması gerekiyor. İyi bir diyabet takibi için kadınların bunun bilincinde olması gereklidir. Anneler özellikle çocukları için çok önemli sorumlulukları üstleniyorlar. Kadınların üslendiği bu sorumluluk diyabet tedavi ekibinin işini kolaylaştıran ve tedavinin başarılı olmasını sağlayan çok önemli bir unsurdur. Diyabeti ve komplikasyonlarını önlemek için daha fazla çaba gereklidir. Bu noktada hastaya ve tedavi ekibine düşen görevler var. Hasta ve yakınlarının tedaviye olumlu katkısını sağlamak tedavinin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Sağlıklı bir gelecek için, diyabetlilerin bakım ve tedavi imkanlarının mutlaka iyileştirilmesi gereklidir" ifadelerine yer verdi.

        Bilgilendirme programı sonrasında hastanede tedavi gören çocuk hastalar için eğlence düzenlendi. Çocukların doyasıya eğlendiği etkinlikte palyaço gösterileri de yer aldı. Etkinlik çocuklara küçük ikramlıkların dağıtılmasıyla sona erdi.

        (SD-Y)

        14.11.2017 18:28:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler