Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yukarı Afrin Barajı yapımı sürüyor

        - Kilis'in uzun vadeli içme suyu ihtiyacını garanti altına alacak Yukarı Afrin Barajında yüzde 55 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı

        (Fotoğraflı)

        KİLİS (İHA) - Kilis'in uzun vadeli içmesuyu ihtiyacını garanti altına alacak Yukarı Afrin Barajı'nda Yüzde 55 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı.

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapımı süren ve Kilis'in uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Yukarı Afrin Barajında yüzde 55 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı. Barajın 2019 yılında tamamlanarak hizmete alınması hedefleniyor. Kilis'in içme suyu problemine son verecek olan Yukarı Afrin Barajı, kil çekirdek kum-çakıl dolgu tipinde ve temelden 60 metre yükseklikte inşa ediliyor. 3,1 milyon metreküp dolgu hacmine sahip baraj ile Kilis'e yılda 18,9 milyon m içme suyu temin edilecek. 2019 yılında hizmete alınması planlanan barajda bugün itibarıyla yüzde 55 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı.

        Uzun vadeli su ihtiyaçlar göz önünde bulunduruluyor

        Planlamalarını yaparken şehirlerin uzun vadeli su ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduklarını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu "İçme suyu problemlerini çözerken günlük geçici tedbirler almıyoruz. Planlarımız uzun vadeli ve o ilin gelecekteki nüfus durumuna göre oluşturuluyor. Bu çerçevede yapımı devam eden Yukarı Afrin Barajında da çalışmalarımız bütün hızıyla sürüyor. Baraj inşaatında şu ana kadar derivasyon tüneli ve dolu savak betonarme betonu, gövde sıyırma kazısı, rölekasyon yol imalatları, tünel ve gövde enjeksiyon imalatları, memba batardosu tamamlandı. Gövde dolgu imalatında ise yüzde 45 seviyesine ulaşıldı" değerlendirmesinde bulundu.

        Kilis'in 2050'ye kadar olan su ihtiyacı karşılanacak

        Proje ile Kilis il merkezinin 2050 yılına kadar olan içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının karşılanacağını ifade eden Prof. Dr. Eroğlu, "Yaklaşık 100 milyon lira yatırım bedeli ile inşa ettiğimiz bu baraj, mevcut kaynaklar Narlıca ve Yeniyapan ile işletmede bulunan Seve Barajı ile birlikte işletilecek" diye konuştu.

        (MAD-SD-Y)

        15.11.2017 11:39:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler