Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gümüşhane'nin muhtarları Özel İdare'nin kapatılmasına karşı çıktı

        - Muhtarlar Derneği Başkanı Gürbüz Demir:

        - "Köy muhtarlarımız bundan sonra derece rahatsızlar"

        - İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Güvendi:

        - "Özel İdarelerin kapanması demek köylerin bitmesi demek"

        (Fotoğraflı)

        Recep Ergin

        GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Gürbüz Demir, İl Genel Meclisi kürsüsünden yaptığı konuşmada muhtarların bütünşehir yasasıyla İl Özel İdarelerinin kapatılması konusunda son derece rahatsız olduklarını söyledi.

        İl Genel Meclisi'nin devam eden Kasım ayı toplantılarına beraberinde Yağlıdere köyü muhtarı İdris Kazancı'yla birlikte katılan Demir, toplantının sonunda meclis kürsüsünden konuşma yaparak bütünşehir yasasını eleştirdi.

        "Köylerimize çok güzel ve görülmemiş hizmetler yapıldı"

        Bu konuyla ilgili endişeleri hafta sonu Gümüşhane'ye gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hazırladıkları dosyanın birinci maddesi olarak ileteceklerini kaydeden Demir, "Muhtarlar olarak işlerimizin yüzde 90'ı İl Özel İdaresi tarafından yürütülüyor. Muhtar sabah kalkıp şehre geldiği zaman ilk gideceği yer Özel İdareler oluyor. Özel İdare kurumu 20 çeşit kalem üzerinde köylere hizmet veriyor. Köylere Hizmet Götürme Birlikleriyle birlikte köylerimize çok güzel ve görülmemiş hizmetler yapıldı" dedi.

        "Köy muhtarlarımız bundan sonra derece rahatsızlar"

        Büyükşehirlerde köylerin iptal edilerek mahalleye çevrildiğini, İl Özel İdarelerinin de kapatılarak Büyükşehir Belediyelerine devredildiğini kaydeden Demir, Gümüşhane'de de önümüzdeki yıllarda "Bütünşehir" uygulaması adı altında bir uygulamanın söz konusu olacağının kamuoyunda konuşulduğuna değinerek, "Zaman zaman biz muhtarlarımızla istişare ediyoruz. Köy muhtarlarımız bundan sonra derece rahatsızlar. Özel İdaremiz kapatılırsa köylerimize yapılacak hizmetler noktasında büyük sıkıntılar doğacağı kanaatindeyim. Hiçbir muhtarımız şuanda Özel İdare'den kolaylıkla şikayetçi olmaz" diye konuştu.

        "Özel İdare'nin kapatılması veya devredilmesini köy muhtarları olarak şiddetle istemiyor ve karşı çıkıyoruz"

        Bu kanun uygulamaya girdiğinde Gümüşhane'de işlerin Arap saçı gibi birbirine gireceği konusunda tereddütleri olduğuna değinen Demir, şöyle konuştu: "Bu konuda Cumhurbaşkanımızın pazar günü ilimize gerçekleştireceği ziyaretinde bunu sunacağım dosyanın birinci önceliği olacak. Özel İdare'nin kapatılması veya devredilmesini köy muhtarları olarak şiddetle istemiyor ve karşı çıkıyoruz. Özel İdare mevcut haliyle devam etmesini, biraz daha imkanlarının genişletilmesini talep edeceğiz. Sizlerden de yardım ve destek istiyorum."

        "Kimse bu işin faydasını zararını Cumhurbaşkanımıza anlatmadı"

        AK Partili Kürtün İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Güvendi ise Özel İdarelerin kapatılmasının köylerin işinin bitirilmesi anlamı geleceğini savundu. Geçtiğimiz günlerde katıldığı seminerde bu konuyu dile getirdiğini anlatan Güvendi, "Kocaeli, İstanbul, İzmir, Muğla'ya göre hareket etmeleri yanlış. Her işi yapan ve Belediyelerin de işini gören Özel İdare şimdi Belediyelere bağlanacak. Eğer kapatılacaksa çok daha iyi bir sistemin getirilmesi gerek. Kimse bu işin faydasını zararını Cumhurbaşkanımıza anlatmadı. Eğer bu yapılırsa bu yanlıştan dönülecektir. Kelin dermanı olsa başına sürür. Bizim aldığımız plentle asfalt döken belediye bana nasıl hizmet yapacak? Özel İdarelerin kapanmasına kesinlikle karşıyım" dedi.

        "Özel İdarelerin kapanması demek köylerin bitmesi demek"

        Büyükşehirlerde Özel İdarelerin kapanmasının ardından köylerde çok büyük sıkıntılar yaşandığını ve yaşanmaya devam ettiğini ifade eden Güvendi, "Biz bu konuyu muhtarlarımızla da istişare ediyoruz. Onlar da bu durumdan son derece rahatsızlar. Köylere gidecek hizmetlerde büyük sıkıntılar doğacak. Özel İdarelerin kapanması demek köylerin bitmesi demek. Özel İdare'nin mevcut haliyle devam etmesini, imkanlarının daha da genişletilmesini istiyoruz." diye konuştu.

        İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar da özellikle Gümüşhane İl Özel İdaresi'nin çok iyi ve bölge ilerine göre ileri bir noktaya geldiğini, şuanda oturmuş bir sistem olduğunu belirterek, bundan sonraki sürecin nasıl olacağını bilmediklerini söyledi.

        (RE-ÖS-Y)

        15.11.2017 15:45:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler