Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Emniyet Müdürlüğünden araç tescili açıklaması

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, araç tescil işlemlerini nasıl yapacakları konusunda bir açıklama yaptı.

        Yapılan açıklamada, noter satış sözleşmesi veya sair suretlerle ikinci el araç satın alarak plaka değişikliği yapmak isteyen vatandaşların, araç tescil işlemlerini tamamlamak için yapması gerekenler şöyle sıralandı:

        "Zorunlu mali sorumluluk sigortasının kendi adına yaptırılmış olması, Eskişehir Şoförler ve Otomobilciler Odasından hazırlatacakları tescil dosyası, aracın hâlihazırdaki plaka levhaları ile bizzat veya kanuni vekilleri aracılığı ile Eskişehir Emniyet Müdürlüğümüzün www.eskisehir.pol.tr internet sitesinden aldıkları randevu saatinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Trafik Tescil Şube Müdürlüğümüzce plaka değişikliği işlemi yapılan aracın eski plaka levhaları şubemizce kesilmek sureti ile imha edilmekte, aracın yeni plakaları Eskişehir Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından hazırlanmaktadır. Tescilli bir aracın plakasız kullanılması cezai müeyyide gerektirmektedir. Vatandaşlarımızın plaka değişikliği işlemleri için Trafik Tescil Şube Müdürlüğümüze müracaatlarında bu durumu göz önünde bulundurarak, aracın yeni plakaları araç üzerine ve uygun durumda takılmadan araçlarını kullanmamaları gerekmektedir."

        (İHA-Y)

        15.11.2017 17:15:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler