Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Artvin'e 3 buçuk yılda 34 park kazandırıldı

        (Fotoğraflı)

        Hasan Fehmi Demir

        ARTVİN (İHA) - Artvin Belediyesi 3.5 yılda aralarında Artvin'de ilk ve tek olan Engelsiz Yaşam Parkı'nın da bulunduğu 23 oyun parkı inşa ederek mevcut bulunan 11 parkı da revize etti.

        Artvin Belediyesi, Artvin'in dar sokaklarında, çocukların, arabalar arasında tehlikeli yerlerde oyun oynamamaları için var olan parkları revize ederek parkı olmayan mahallere de yeni parklar inşa etti. Üç buçuk yılda var olan 11 çocuk parkının çevre düzenlemesi ve bakımlarına yaparak zemine kauçuk kaplama yaptı. 23 çocuk parkı inşa ederek miniklerin ve tüm vatandaşların hizmetine sundu.

        Artvin'e kazandırılan parklar yalnızca çocuklar için değil içerisinde bulundurduğu spor aletleri, banklar ve yeşil alanlarla yetişkinlere de hitap ediyor. Çocuklarını bu güvenli parklara getiren aileler spor aletlerinde sporlarını yaparak veya çocukları parkta oyun oynarken banklarda oturup dinlenebiliyorlar.

        Şehrin girişinde Çoruh Nehri'nin hemen yanında 2 bin 500 Metre karelik kapalı, 57 bin metre karelik açık alanı ve 3 adet çocuk parkı olan Çoruh Park, Artvin'in en önemli yaşam alanı olarak Artvin Belediyesi tarafından Dsi'den devralınarak şehrin en büyük sosyal alanı olarak hizmete açıldı.

        Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, yaptığı açıklamada "Çocuklarımızın rahatça güven içinde oynayabilmeleri için parklar yaptık. Bu parklara spor aletleri ve banklar koyarak vatandaşlarımızın dinlenebileceği hoş zaman geçirebilecekleri alanlar ve Artvin'de yine bir ilke imza atarak içerisinde tuvalti kafesi ve yeşil alanı olan engelli parkı inşa ettik. Ülkemizin en nadide parklarından biri olan Çoruh Kent Parkı hizmete açarak şehrin sosyal alan ihtiyacına cevap vermiş olduk" dedi.

        "Artvin Türkiye'de yaşanabilir 6. şehir durumunda" diyen Kocatepe "Dünyada da en çok ziyaret edilen şehirlerarasında 85. sırada yer alıyor. Artvin'imizi dünyanın en yaşanabilir şehirleri arasına sokacağız, İlimiz yaylaları, gölleri ve spor turizmiyle aranan bir şehir olacak. Vatandaşlarımızın daha güvenli, konforlu bir yaşam sürmeleri ve İlimizi daha ileriye götürme için hizmetlerimize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

        (HFD-OS-Y)

        16.11.2017 09:17:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler