Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şaphane Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2 bin 100 kişiye kurs verdi

        (Fotoğraflı)

        Yunus Daşdemir

        KÜTAHYA (İHA) - Şaphane Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslara yıl boyunca 2 bin 100 kişinin katıldığı bildirildi.

        3 bin 200 nüfuslu ilçede her 3 kişiden 2'sinin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslara katılarak öğrenmenin her yaşta bir ihtiyaç olduğunu göstermesi, kurum yöneticileri tarafından memnuniyetle karşılandı. Ayrıca bu dönemde kurum tarafından İşkur Kütahya İl Müdürlüğü ile yapılan protokollerle açılan projeli kurslarda İlçe ekonomisine de yaklaşık 400 bin lira destek sağlandığı açıklandı. İşkur ve Halk Eğitim Merkezinin ortaklaşa düzenlediği kurslar vasıtasıyla meslek öğrenip devletten teşvik alıp, kendi işini kuran vatandaşlar memnuniyetlerini açıkça dile getiriyorlar.

        Şaphane Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fuat Bayri, "Açılan kurslarda kursiyerler hem meslek sahibi oldular hem de İş kur İl Müdürlüğü tarafından verilen temrinlik ücretinden kurs boyunca yararlandılar. Sonuç olarak İlçe nüfusunun yaklaşık % 70 inin mesleki, sosyal ve kültürel kurslar, kişisel gelişim kurs ve seminerlerine katılması son derece memnuniyet verici olarak karşılandı. Ayrıca kursumuzda eğitim gören birçok vatandaşımız kendi işini kurdu ve üretmeye başladı. Kurum olarak ilçe ekonomisine katkı sağlayacak her türlü kursu talep gelmesi halinde vatandaşın hizmetine sunmaya hazırız" diye konuştu.(YD-EFE)

        16.11.2017 11:04:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler