Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kovancılar'da "lavanta" dikimi gerçekleştirildi

        (Fotoğraflı)

        Şemsettin Aydoğdu

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde, tıbbi aromatik bitkiler arasında yer alan "lavanta" dikimi gerçekleştirildi.

        Kovancılar Kaymakamlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ıtri ve tıbbi aromatik bitkilerden oluşan "İyi Tarım Uygulamaları' kapsamında bu kez lavanta dikimi yapıldı.

        Kaymakam Hasan Gündoğdu, Fransa ve Isparta'dan getirtikleri lavantaları Kovancılardaki iyi tarım uygulamaları alanına diktiklerini aktardı.

        Deneme neticelerinin çok güzel olmasını dileyen Kaymakam Gündoğdu," Bunu da ilçe ekonomimize kazandırırsak ileride çiftçimizde çok ciddi bir şekilde gelir elde edecektir. Kovancılarda 15 çeşit yeni bitki denedik. Bunların çoğu ıtri ve tıbbi aromatik bitkiler. Bir çoğunda çok güzel verim elde ettik. Bunları çiftçilerimizle birlikte daha ileriye taşıyacağız"dedi.

        Kaymakamlık tarafından tahsis edilen alanda tıbbi bitkileri denediklerini ifade eden İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Neslihan Avcı ise , "Gojiberry, çilek, kekik, ekinezya, adaçayı, limonlu melisa, lale ve bugünde Lavanta dikimini gerçekleştirdik. Diğer ürünlerimizin hasadını yaptık hepsi gayet iyi. Çiftçilerimize yeni ürünler kazandırmış olacağız"diyerek bilgi verdi.

        (ŞA-HİV-Y)

        16.11.2017 11:41:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler