Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP'li kadınlar 5 Aralık'ta Ankara'da buluşuyor

        - Eskişehir Kadın Kolları üyeleri de yoğun katılım sağlayacak

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İl Kadın Kolları, 5 Aralık'ta Ankara Arena'da düzenlenen 'Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşmasına' katılacak.

        CHP Genel Merkezi tarafından '5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınması Günü' dolayısıyla Ankara Arena'da 'Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması' düzenleniyor. Programa 81 vilayetten 25 bin kadın katılacak. Etkinlikte Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra seçilmiş kadınlar ile sivil toplum kuruluşlarına bağlı temsilcilerde konuşma yapacak.

        Düzenlenen etkinliğe Eskişehir Kadın Kolları üyeleri de yoğun katılım sağlayacak. Konuyla ilgili konuşan CHP Eskişehir Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin demokrasinin en güzel örneklerinden olduğunu söyledi. Seçme ve seçilme hakkının verilmesinin ardından kadınların toplum üzerindeki etkisinin arttığını hatırlatan Başkan Kahya, "5 Aralık'ta düzenlenen 'Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması' etkinliğine Eskişehir'den katılım sağlayacağız. Kadın Hakları Günü, kadınlarımızın sosyal haklarını kazandığı bir gün olarak görülmektedir. Günümüzde kadını toplumda eşit görmeyen, şiddet uygulayan ne yazık ki kesimler var. Kadın bir annedir. Toplumun her kesiminde söz sahibidir. Kadına seçme ve seçilme hakkı verilmesi demokrasinin en güzel örneğidir. Kadın seçilmeye başladıkça toplumda nasıl olumlu etkiler ortaya koyacağını göstermiştir, göstermeye de devam ediyor. Kadınların yaptıkları her işte başarılı olduklarını unutmayalım. Bizler 5 Aralık'ta kadının gerçekten eşit olduğu, söz sahibi olduğu bir toplumun olması için sesimizi yükselteceğiz" dedi.

        (AS-Y)

        16.11.2017 13:12:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler