Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartepe, ECOEI'ye ev sahipliği yapıyor

        (Fotoğraflı)

        Uğur Konuk

        KOCAELİ (İHA) - Kartepe Belediyesi, bu yıl ikincisi düzenlenen "Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı II" başlıklı Avrupa Ekonomi Kongresi (ECOEI)'ne ev sahipliğini yapıyor.

        Kartepe Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 2. Ekonomi Kongresi Derbent Meslek Yüksek Okulu'nda başladı. 3 gün sürecek olan kongrenin ilk açılışına Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, Kocaeli Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyeleri Selçuk Koç ve Ayhan Orhan ile Levent Atalı, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş ve çok sayıda davetli katıldı. Programın ilk gününde ise konuşmacı olarak Anıl Değermen Erenkol, Ebru Doğan, Meriem Azamoum, Tarik Azkak, Hüseyin Hayri Nuroğlu davetlilere 'Genç İşsizliğin Önlenmesi' konusunda bilgi verdiler.

        Ayrıca Sadettin Hülagü tarafından Kocaeli Üniversitesi ile Kartepe Belediyesi iş birliği ile Arslanbey'de bir kongre kültür merkezi yapılacağı müjdesini verildi.

        AB projesi kapsamında yayınlanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Daire Başkanlığı'nın "Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı II" başlıklı, "Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız Kalma" adlı proje kapsamında "European Congress on Economic Issues" (ECOEI) adlı uluslararası ekonomi kongresinin ilki Kocaeli Üniversitesi bünyesinde yapılmıştı. Yaklaşık 140 bildirinin sunulduğu kongre başarılı bir şekilde tamamlanarak, 2 tanesi ulusal yayınevi ve 2 tanesi uluslararası yayınevi tarafından olmak üzere 4 adet bilimsel kitap yayınlandı. Kongrenin ikincisi Kartepe Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kocaeli Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirildi.

        Programda ilk olarak konuşan Doçent Doktor Selçuk Koç, "Sanayi Odasının ve kalkınma ajansının KOÜ ile yürüttüğü bir projedeyiz. İlk ürütülen kongre sonrası 2 kitap ortaya çıkardık. Birçok katılımcı ile 3 konferans düzenlendi. Organizasyon komitesi olarak Rektörümüzün de katkısı ile ikincisini düzenlemeye karar verdik. Bir sonraki ekonomi konferansını yapmak için 2 ülkeden teklif aldık. Başarılı bir uluslararası kongre düzenlemek gerçekten zor bir iş. Buraya katılan tüm konuşmacılarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        "Kartepe'yi bu organizasyonlar ile tanıtıyoruz"

        "Projenin amacına uygun olarak gerçekleşmesi ve katılımcıların bireysel beklentisi ile bilgilerini paylaşan hocalarımıza değer katmasını diliyorum" diyen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Düzenleyicilerin hedefini gerçekleştirmesi ve hedef kitlenin üzerinde olumlu etki bırakması önemlidir. Turizm Cenneti Kartepe'yi de sizler ile daha fazla tanıtma şansı buluyoruz. Kartepe, Türkiye ve Kocaeli'ne önemli destek veriyor. Kocaeli'nin Türkiye'ye verdiği desteğin aynısını Kartepe Kocaeli'ye veriyor. Cumhurbaşkanımız, 'Davos bitmiştir' dediğinde bizim gibi yerel yöneticiler altenatif zirveler düzenlemek için adeta bir yarış içine girdiler. Kartepe'yi böyle organizasyonlar ile tanıtıyoruz. 50 yıllık hayalimiz olan teleferiği hayata geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

        Daha sonrasında konuşan KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, "Geçen sene üniversitemizde yapılan ve bu kongrenin birincisi niteliği taşıyan 'Kayıt dışı istihdam' hususunda olduğu gibi kanayan yaralara çözüm üretebilecek noktalara odaklanmamız gerekiyor. Dolayısıyla az önce ifade ettiğim gibi bir ekonomik dizayn oluştururken akademisyenlerin, çok uluslu şirketlere nazaran daha büyük rol oynaması kanaatimce tüm insanlığın hayrına olacaktır. Cumhurbaşkanımızın dünya beşten büyüktür ifadesi yalnızca belli ekonomik dayatmalara karşı söylenmiş bir söz olmanın ötesinde bir tespit niteliği taşımaktadır" ifadelerine yer verdi.

        (UK-RFK-Y)

        16.11.2017 13:42:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler