Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Karaosmanoğlu, STKtemsilcilerini ağırladı

        (Fotoğraflı)

        Cihan Atik

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, KİHMED ve GKD yönetimlerini makamında ağırladı

        Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genç Kocaeliler Dernek (GKD) Başkanı Umut Ongül ve Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği (KİHMED) Başkanı Sabahattin Yamak ile yeni yönetimleriyle makamında bir araya geldi. Gerçekleşen ziyarette büyük bir devlet olmanın yolunda herkes gibi STK'lara da görev düştüğünü vurgulayan Karaosmanoğlu, "Coğrafyamızın içinde bulunduğu hâl, savaş içindeki komşularımız, terör, vatanından sürülenler ve dünya düzenindeki çarpıklıklarla gerçek manada mücadele eden tek ülke Türkiye'dir" dedi.

        "Dünyanın en büyük, en muhkem, en heybetli kaleleri olan ailelerin toplumdaki yerinin de vurgulandığı görüşmelerde, dünyanın kaderini değiştiren kahramanları, liderleri, komutanları ve bilim insanları dün ve bugün olduğu gibi gelecekte de yine milletimiz çıkaracaktır" diyen Karaosmanoğlu, "Bunun oluşumunda milleti ve ülkesi için dertlenmiş sivil toplum kuruluşlarımızın büyük bir katkısı olacaktır. Büyük özveriyle çalışmanız ve bizlerinde verdiği desteklerle geleceğin güçlü Türkiye'sini inşa ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ülkemiz tüm saldırılara rağmen kalkınma ve gelişme yoluna devam ediyor. Bizlerinde görevi yerel yönetimler olarak halkımızın taleplerine, STK'larımızın görüş ve önerilerine hızlı bir şekilde cevap vermektir. Çok şükür bu çizgimizden ve halkımızla olan gönül bağımızdan zerre sapma göstermedik, bundan sonrada göstermeyeceğiz" diye konuştu.

        Sivil Toplum Kuruluşlarıyla her konuda çok sıkı bir iş birliği içinde olduklarını da ifade eden Karaosmanoğlu, "Kocaeli'de huzurlu bir toplum için faaliyet gösteren STK'larımıza, Gebze ve İzmit Merkez'de hizmet merkezleri tahsis ettik. Bu Sivil Toplum Merkezlerimizde, ciddi projeler geliştiriliyor ve şehir genelinde uygulanıyor. STK'larımızın mekânsal ihtiyaçları ücretsiz bir şekilde karşılanıyor. Hatta onlara çay, kahve ikramlarımız bile ücretsiz olarak sunuluyor. Türkiye'nin en büyük Fuar alanlarından biri olan, Kocaeli Fuarı'nda yine büyük küçük demeden tüm STK'larımızla bir araya geliyor. Aramızdaki bağları, aramızdaki sevgiyi güçlendirmek için birlikte çalışıyoruz. Yöre derneklerimizle de iş birliği içerisinde kendi memleketlerini en iyi şekilde tanıtmalarına imkanlar sunuyoruz" dedi.

        Sivil Toplum Kuruluşlarının samimi ve içten bir şekilde vatandaşlara ve ülkemize hizmet etmesini isteyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Hedefimiz sürdürülebilir projeler üretmek olsun. Özellikle gençlerimiz için hayata geçireceğiniz her projeyi desteklemeye devam edeceğiz. Kocaeli proje üreten ve bunu tüm Türkiye'ye yayan bir kent konumundadır. Yerel yönetimlerin siz gibi STK'lardan beklediği sürdürülebilir projeler üretmenizdir. Kardeşliğimiz ve birliğimiz çok önemlidir. Kocaeli bunun yerel yönetimlerle başarmış model bir kenttir" şeklinde konuştu.

        Görüşmelerde STK'ların okullara dönük çalışmalar da yapmasını isteyen Karaosmanoğlu, okul aile birliklerinin öneminden de bahsetti.

        Birliktelik yapılan görüş alışverişinin ardından sona erdi.

        (CA-RFK-Y)

        16.11.2017 13:53:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler