Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Bilmez'in eşi Meral Bilmez, kız öğrencilerin sorunlarını dinledi

        - Kız öğrenciler, yol sıkıntısı için çözüm istedi

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Olgun Yıldız

        ARDAHAN (İHA) - Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez'in eşi Meral Bilmez, Ardahan Üniversitesi Kampüsünde bulunan Niyazi Mursi KYK yurdunda kalan kız öğrencileriyle bir araya gelerek öğrencilerin sorunlarını dinledi.

        Rektör Mehmet Biber'in eşi Selma Biber ile beraber Üniversitenin Yenisey Kampüsündeki Niyazi Mısri Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret eden Meral Bilmez, öğrencilerle birlikte yemek yedi, samimi bir ortamda sohbet etti.

        Öğrencilere yakın ilgi gösteren Meral Bilmez, "Öğrencilerimizin ortamını görmek, onlarla bir araya gelmek, tanışmak, varsa sorunlarını ve isteklerini dinlemek için buradayız. Yurtlarımızın şartları çok iyi. Öğrencilerimizin mutlu olduklarını gördük. Bu bizi çok sevindirdi. Kızlarımızın hepsi pırıl pırıl ve gözlerinin içi gülüyor. İnşallah her biri iyi bir eğitim alarak güzel işler başaracaklar. Ben de iki kız annesiyim. Benim kızlarımda tıpkı burada ki yavrularımız gibi üniversite okuyor. Kızlarımızın iyi eğitilmesi, donanımlı birer birey olmaları noktasında elimizden gelen her şeyi yapacağız. Her zaman için kızlarımızın yanındayız" dedi.

        "Yol sıkıntımız var çözüm istiyoruz"

        KYK yurdunda kalan kız öğrenciler Bilmez'den yurt ile Kampus arasındaki ulaşım sorununa kalıcı çözüm için yardın-m etmesini istediler. Öğrenciler, ''Yol sıkıntımız var. Dağ bayır aşıp okula gitmemizi istiyorlar. Bazen dolmuşlar bizi almıyor. İkili öğretimde okuyoruz ve gece saat 10.00 da dersten çıkıyoruz. Buraya gelirken zaman zaman dolmuşlar denk gelmiyor ve yollar çok ıssız. Burası kentin dışında olduğundan Kurt başta olmak üzere başka hayvanlar ve başıboş köpeklerle karşılaşma olasılığımız yüksek. Korkuyoruz ve bu yollardan dolaşmamız çok yanlış. Biz sizleri anne olarak görüyoruz ve inanıyoruz ki sizler derdimize derman olursunuz, yol sorunumuz çözülür ise çok mutlu olacağız.'' dediler.

        Bu işin başında KYK var. Bizler KYK'nın yetki alanına elbette müdahale edemeyiz diyen Meral Bilmez, ama biz sizin talebinizi yetkililere ileteceğiz dedi. Bilmez, ''Hiç endişeniz olmasın. Müdürümüzde bu konuda mutlaka çözüm arayışı içerisinde olacaktır. Allah Devletimize zeval vermesin, öğrencisine, yaşlısına, hastasına ve toplumun her kesimine sosyal devlet anlamında o kadar çok hizmetleri var ki? Bu konuda bir kaygınız olmasın. Mutlaka çözüm odaklı girişimde bulunacaktır. Mutlaka sizler düşünüleceksiniz, çocukların güvenliği bizim için çok önemlidir.'' şeklinde konuştu.

        (OY-AA-Y)

        16.11.2017 14:12:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler