Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gezginlerin dostu Velesbid

        - Bisiklet severler ve gezginler için oluşturulan kompleks alanda adeta yok yok

        - Eskişehir Bisiklet Derneği Başkanı Kübra Aşan:

        - "Şehrimize ve bisikletli kültürüne dair güzel şeyler üretmeye çalışıyoruz"

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Yıldırım

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Bisiklet Derneği (VelEsbid), Türkiye'de bir ilke imza atarak bisiklet severlerin ve gezginler için büyük bir kompleks alanı oluşturdu.

        Bisikletli ve sırt çantalı gezginlerin ücretsiz kalacağı çiftlik evinde adeta yok yok. Eskişehir Bisiklet Derneği'ni (VelEsbid) tanıtan Başkan Kübra Aşan faaliyetleri ve yeni projeleri hakkında bilgiler verdi. Aşan ayrıca Türkiye'de bir ilke imza attıklarından bahsederek dernek binasının aynı zamanda gezginlere ücretsiz ev sahipliği yaptığını söyledi. Dernek binası olarak Eskişehir'e 8 kilometrelik mesafede bulunan bir çiftlik evini kullandıklarını ve buranın aynı zamanda bir kamp alanı olduğundan bahseden Velesbid Derneği Başkanı Kübra Aşan şunları söyledi:

        "Derneğimizi 2013 yılının sonunda kuruldu. Son iki yıldır Eskişehir'de bisiklet kültürünün gelişmesi için etkinlikler yapıyoruz. Hem ulaşım anlamında bisikleti geliştirmek hem de rekreasyon alanı olarak bisikleti geliştirmek istiyoruz. Bu anlamda da ulusal etkinlikler yapıyoruz. Festivaller düzenliyoruz, Türkiye'den farklı illerden gelen konukların burada ağırladık. Daha önce Firig Vadisinde ve Bozdağ bölgesinde bisiklet festivalleri düzenlendi. Bunun dışında eğitim çalışmaları yapıyoruz. Özellikle bizden eğitim talep eden kurumlara ya da Eskişehir'de ki bisikletli kitlesine eğitimlerimiz oluyor. Her hafta Çarşamba akşamları turlarımız oluyor. Bunun dışında kamplı şehir dışı turlar yapıyoruz. Eşpedal adı altında bir de sosyal sorumluluk projesi yapıyoruz. İkili bisikletlerle görme engelliler arka kısımda oturarak, gönüllü arkadaşlarımızla bisiklet sürüyorlar. Bu proje bizi heyecanlandıran ve devam eden bir projedir. Ayrıca sosyal turlarımız oluyor. Bu hafta Sürdürülebilir Yaşam Filmleri Festivali'nin duyurulması için bir sosyal tur yapılacak. Görme engelliler için 3 Aralık'ta yapacağımız sosyal turumuz olacak. Dahası Milli Bayramlar bizim için birer vesile oluyor, sokağa çıkıp duygularımızı paylaşmak için bisiklet sürüyoruz. Bu tür faaliyetler yapıyoruz."

        "Şehrimize ve bisikletli kültürüne dair güzel şeyler üretmeye çalışıyoruz"

        Eskişehir'de pek çok bisiklet grubu olduğunu, dernek olarak Bisikletçiler Derneği temsilciliği dışında ve Eskişehir özelinde tek dernek olduklarının altını çizen, Aşan, "Yaklaşık 180 resmi üyemiz var, fakat takipçi sayımız 2 binin üzerinde. Birden fazla alanda; eğitim, ulaşım gibi konularda çaba sarf ediyoruz. Demokratiklik, katılımcılık ve İşbirliği ilkeleri ile faaliyetlerimizi yapmaya çalışıyoruz. Şehrimize ve bisikletli kültürüne dair güzel şeyler üretmeye çalışıyoruz. Kapalı grup değiliz, herkesin katılımına açığız. Bisiklet evi iki yıldır hayalimizdi, üyelerimizin de gönüllü katkılarıyla gerçeğe dönüştü. Burası şehirden 8 kilometre uzakta kırsal bir bölge. Burası eski bir çiftlik evi idi, biz burayı dönüştürdük. Gerek kendi faaliyetlerimizde, gerekse doğada başka faaliyet yapmak isteyen sivil toplum kuruluşlarına açık olan bir alan. Kamp alanı var, kapalı alanı var, etkinlik salonumuz var. Dernek ofisimiz burada. Ayrıca bir de konuk evimiz var. Eskişehir birçok bisikletli gezginin gezdiği ve geçtiği bir noktada. Artık sadece bisikletli gezginler değil, sırt çantalı dediğimiz gezginleri de burada ağırlayabileceğimiz bir konuk evi var. Tamamen dernek ofisinden bağımsız ayrı bir konuk evi burada ücretsiz bir şekilde ulusal ya da uluslararası turlar yapan insanlar kalabilecekler. Bu anlamda burası özel bir yer. Benzerleri Türkiye'de var fakat bu şekilde olanı, yani içinde hem kamp alanı, hem dernek alanı, hem etkinlik alanı hem konukevi, ayrıca baharda yapmak istediğimiz hobi bahçesini de düşündüğümüzde Türkiye'de bu bir ilk" dedi.

        (MY-MET-Y)

        16.11.2017 14:14:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler