Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BaşkanKaraosmanoğlu, Mardinli muhtarlarla buluştu

        (Fotoğraflı)

        Cihan Atik

        KOCAELİ (İHA) - Başkan Karaosmanoğlu, Mardin'den Kocaeli'ye konuk olarak gelen 120 muhtarla bir araya geldi

        Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mardin'den gelen ve üç gün ilimizde konaklayacak 120 muhtarla bir araya geldi. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un da katıldığı programda konuk muhtarlarla yakından ilgilenen Başkan Karaosmanoğlu, "Bu güzel vatanımızın düşmanları ülkemizi karıştırmak ve çökermek için bütün tuzaklarını kuruyorlar. Rabbime şükrediyorum ki kurdukları bütün oyunları derdest ettik, bundan sonra da tuzaklarını derdest edeceğiz. Unutmayalım ki milli birliğimiz ve kardeşliğimiz çok önemlidir. Bunun hep birlikte tesis edeceğiz ve koruyacağız" dedi.

        The Ness Otelde düzenlenen programa Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeren ve Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Nezih Erdem, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Yeşildal, Mustafa Altay, Daire Başkanları Hasan Yılmaz, Cenan Turan, Serkan Ihlamur, Lütfi Efil ve resmi kurumların temsilcilerinin de yer aldığı birliktelikte bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, "Türkiye, İslam dünyasının barış adasıdır. Şunu ifade etmeliyim ki dünya huzura hasrettir. Bakınız ülkemiz batı emperyalistlerinin bütün saldırılarına rağmen gelişmeye ve kalkınmayı sürdürmektedir. Huzur adası olan ülkemiz, huzurumuza karşı duranların karşısında devletimizin gücünü bulacaklardır. Ayrılık tohumları ekmek isteyenler yok olana kadar devletimizin tüm birimleri sizlerle birlikte mücadele edecektir" diye konuştu.

        Ülkemizde ki kardeşliğimiz sağlam temellere oturdu mu vatanımız üzerinde planları boşa çıkacaktır vurgusu da yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Mardin dünya kardeşliği için en güzel örnektir. Türkiye'de vatandaşlarımız bu güzel vatanın her karışında bir ve beraber yaşarken, Mardin dünyaya huzurun ve mutlu yaşamanın nasıl olacağını her fırsatta gösteriyor ve öğretiyor. Siz muhtarlarımız başta olmak üzere Mardinli kardeşlerimizle gurur duyuyorum. Mardin farklı dinlerin, farklı ırkların ve farklı mezheplerin huzur içinde yaşadığı bir kenttir. Ancak bu mutluluğu ve huzuru ülkemize çok gören batı zihniyeti bu bir ve beraber huzur adasını karıştırmak için yoğun mesai yapıyorlar. Halkımızı kışkırtmak, kin ve nefretle yıkanmak istedikleri bir nesil ortaya çıkartmak istiyorlar. Buna hep birlikte karşı duracağız" ifadelerine yer verdi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetin tüm kadrolarının Türkiye'nin büyüyerek bölgesinde güçlü olması için yoğun çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Karaosmanoğlu, "Her birimiz ülkemiz insanlarının refah seviyesinin yükselmesini istiyor. Bunun için çalışacak ve üreteceğiz. Yerel yönetimler olarak bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Bu ülkede güven içerisinde yaşayacağız. Tüm inancımız ülkemiz insanını onurlu bir şekilde yaşamasını sağlamaktır. Çünkü devletimiz ancak bu şekilde güçlü olabilir" dedi.

        Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'da yaptığı konuşmada, "Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin davetlisi olarak Mardin'den gelen muhtarlarımıza burada ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye'nin her bölgesinin ayrı bir güzelliği var. Doğunun kendi içerisinde çok farklı özellikleri ve güzellikleri var. Bundan üç buçuk ay öncesine kadar Diyarbakır Valiliği görevini yürütüyordum ve oradan Kocaeli Valiliğine atandım. Diyarbakır Valiliği yaptığım dönemde bölge insanını yakından tanıma, çevre illeri gezme, görme ve oralarla ilgili daha ayrıntılı bilgi sahibi olma fırsatı buldum. Diyarbakır gibi Mardin'de bölgenin çok önemli kültürel değerlerine sahip illerinden biridir. Mardin, farklı kültür ve inançlara sahip insanların kardeşçe yaşadığı bir kenttir" şeklinde konuştu.

        Mardinli muhtarların Kocaeli'ye gelmesinden dolayı ilk günkü program sonrası Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Mardinli misafir muhtarlarla günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

        (UK-RFK-Y)

        16.11.2017 14:41:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler