Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir'de toplu ulaşım araçlarına gizli denetim

        (Fotoğraflı)

        Hasan Otağ Fırıncıoğulları

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. bünyesinde hizmet veren yaklaşık 800 toplu taşıma aracı gizli personel tarafından sürekli denetleniyor. Yolcu gibi ulaşım araçlarına binen gizli denetçiler, şoförlerin kurallara uyup uymadıklarından, yolculara karşı davranışlarına kadar her şeyi inceliyor.

        Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. bünyesinde hizmet veren yaklaşık 800 toplu taşıma aracı gizli personel tarafından sürekli denetim altında. Yolcu gibi ulaşım araçlarına binen gizli denetçiler, şoförlerin kurallara uyup uymadıklarından, yolculara karşı davranışlarına kadar her şeyi inceliyor. Bu yılın Mart ayında başlayan uygulama ile il genelinde hizmet veren toplu taşıma araçlarına Balkart'ları ile yolcu gibi binen denetçiler, şoförlerin durak harici yerlerde yolcu almasından tutun da, Balkart yerine para alınmasına, yolculara karşı davranışlarına kadar bir çok hareketi not ediyor. Olumsuz davranış ve uygulamaları not eden denetçiler daha sonra hazırladıkları raporları BTT'ye sunuyor. BTT tarafından da kurallara uymayan şoför ya da işletmecilere cezalar kesiliyor. Uygulama sonrası BTT bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçlarında kurallara uyma oranının artış gösterdiği gözlemlendiğini ifade eden yetkililer, uygulamanın devam ettiğini belirttiler. Yetkililer bugüne kadar 100'e yakın araca cezai işlem uygulandığını açıkladılar.

        (OF-

        16.11.2017 15:02:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler