Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kaşıkçı; "İdlib'ten sonra Afrin'e de operasyon yapılmalı"

        (Fotoğraflı)

        Satuk Buğra Güney

        HATAY (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Hatay İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı, İdlib'te yaşanacak en küçük bir olumsuzluğun Hatay'ı da yakından ilgilendirdiğini belirterek, bölgede güvenliğin sağlanması için Afrin'e de operasyon yapılması gerektiğini söyledi.

        Antakya İlçe Başkanlığında gazetecilerle bir araya gelen Kaşıkçı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi operasyonu olan İdlib ile ilgili açıklamalarda bulundu. İdlib ile Hatay'ın uzun bir sınır birliği olduğunu kaydeden Kaşıkçı, "Dolayısıyla İdlib'te yaşanan gelişmeler Hatay'ı birinci dereceden ilgilendiren bir konu. Tabi bir takım çevreler, 'TSK'nın İdlib'te ne işi var gibi' bir takım açıklamalar yaptı. Onları ya İdlib'te yaşanan gelişmeleri bilmeme gibi bir cahillik olarak görüyoruz ya da gerçekten Türkiye'ye farklı bir gözle bakıyorlar. Ama ben bunu çok net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Allah korusun İdlib'te yaşanacak en küçük bir olumsuzluk dahi bizim şehirlerimizi, özellikle Hatay'ı çok yandan ilgilendirir. Bugün İdlib dediğimiz coğrafya Hatay'ın neredeyse 3 katı büyüklüğünde bir coğrafya ve neredeyse Hatay'ın iki katından fazla bir nüfus yaşıyor orada. Tabi Irak'ta sıkışan ve Suriye'nin çeşitli bölgelerinde kendine yaşam alanı bulamayan bir takım terör örgütünün de gelip İdlib'te konumlandığını biliyoruz. Allah korusun orada yaşanacak en ufak olumsuzluğun Hatay'a neler getirebileceğine çok basit bir örnek vermek istiyorum. Bugün orada yaşayan 3.5 milyon insan şayet İdlib'te terör örgütlerinin gölgesi altında en ufak bir istikrarsızlık ortamı sezdikleri an Hatay'a gelecek. Çünkü İdlib'in Türkiye'ye giriş kapısı Hatay'dır. 3.5 milyon insanın 1 milyonu dahi Hatay'a geldiğini hep beraber düşünelim. 400 binin üzerinde Suriyeli misafirimiz şehrimizde yaşıyor. Bugün yeni bir göç dalgasını daha Hatay'ımız kaldırabilecek mi? O yüzden TSK'nın o bölgeye girip terör örgütlerinden arındırmasını Hatay olarak çok önemsiyoruz. O bölgenin terör örgütlerinden arındırılmasıyla birlikte orada yaşayan 3.5 milyon insan nüfusu, hiç değilse kendi bölgelerinde yaşama imkanı bulacaktır. İdlib operasyonunun akabinde Afrin operasyonu yapılmalı" dedi.

        Kaşıkçı, konuşmasında ayrıca, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yeniden sağlam bir zemine oturması için mevcut iktidarla birlikte bir takım projelerine destek verdiklerini da hatırlatarak,"Özellikle Türkiye içerisindeki FETÖ ile mücadele noktasında hükümete sınırsız bir desteğimiz var. Bunun yanında Türkiye'nin hemen sınırı ötesinde gerek Suriye, gerekse Irak'taki bu istikrarsızlık ortamının ileride büyük bir problem oluşturacağını düşünerek TSK'nın Suriye'ye operasyon yapma desteğimiz var" diye konuştu.

        (BGY-Y)

        16.11.2017 16:56:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler