Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İl Sağlık Müdürü Korkmaz'ın 'Dünya Diyabet Günü' mesajı

        (Fotoğraflı)

        Hayati Kanat

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serhat Korkmaz, Dünya Diyabet Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

        İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz mesajında şu ifadelere yer verdi: "Her yıl, farkındalık oluşturmak amacıyla Kasım ayının 14'ü Dünya Diyabet Günü olarak ilan edilmiştir. Ne yazık ki dünyada ve Türkiye'de diyabet hastaları yıldan yıla artmaktadır. Bunda da temel etkenlerin başında hareketsiz bir hayat ve yanlış beslenme tarzı geliyor. Tip 2 Diyabet toplumumuzda en çok yaygın olan diyabet türüdür ve belli başlı belirtiler, çok su içme, sık idrara çıkma, Çok yeme, halsizlik yorgunluk, görme bulanıklığı. Eğer bu belirtiler sizde varsa lütfen hemen doktorunuza başvurun. Çünkü diyabet eğer önlenmezse böbrek yetmezliğine, görme kaybına ve sinir hasarına yol açmaktadır. Özellikle 40 yaş üzeri ve sağlıksız beslenen, obez, hareket etmeyen kişilerde görülen Tip 2 Diyabeti engellemek aslında birkaç adımla mümkündür. Öncelikle sağlıklı ve dengeli bir beslenme tarzı, düzenli fiziksel aktivite (hareket), fazla kilolardan kurtulmak, stresle beraber sigara ve alkolden uzak durmak, yeterli ve düzenli uyku ile beraber sağlık kontrollerini ihmal etmemek sonucunda diyabetin önüne geçebiliriz. Lütfen unutmayın, diyabet hastası olan her 2 kişiden 1'i bunun farkında değildir. Sağlığımıza gerekli önemi gösterelim, kendimizi ve sevdiklerimizi hastalıklarla uğraşmak ve buna üzülmek zorunda bırakmayalım."

        (HK-AS-Y)

        16.11.2017 17:52:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler