Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Terzilik eğitimi alan kadınlara dikiş makinesi hediye

        - Pendik Belediyesi'nden kadınlara destek

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Sosyal yardım alan aileleri meslek sahibi yapmak üzere çalışmalar yürüten Pendik Belediyesi, bu kez kadınların yüzünü güldürdü. Başlatılan terzilik kursuyla kadınlar hem sertifika hem de son model dikiş makinesi sahibi olacak.

        Pendik Belediyesi, sosyal destekte bulunduğu aileleri ekonomiye kazandırmak amacıyla geliştirdiği proje kapsamında Güvenlik Elemanı Yetiştirme Kursunun ardından şimdi de kadınlara yönelik Terzilik Kursu başlattı. Kursun katılımcıları, ilk etapta Kavakpınar bölgesinde yaşayan dezavantajlı ailelerden seçildi. Ahmedi Hani Kültür Merkezi'nde düzenlenen kurs, iki ay sürecek. İhtiyaç duydukları tüm malzemeler Pendik Belediyesi tarafından karşılanan kadınlar, terzilerin en çok rağbet gördüğü konularda basit dikiş tekniklerini öğrenecek. Kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Terzilik Sertifikası verilecek. Ayrıca eğitim gördükleri dikiş makineleri de kendilerine hediye edilecek.

        (HB-ÖK-Y)

        17.11.2017 10:55:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler