Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Er-Vak Gençlik hız kesmiyor...

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - ER-VAK Gençlik komisyonu MNG MALL AVM 'de Dünya Diyabet Günü münasebetiyle vatandaşlara şeker ve tansiyon kontrolü yaptı.

        ER-VAK gençlerinden oluşan 60 kişilik gönüllü ekip 800 kişinin şeker ve tansiyonunu kontrol ettiler. Diyabet gününe özel düzenlenen programda vatandaşın ilgisi de büyüktü.

        Yapılan program hakkında bilgi veren ER-VAK Gençlik Komisyonu proje koordinatörü Doğukan Topalli, güzel bir faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti. Topalli, "Özellikle şeker hastalığı olarak bilinen diyabet çağımızın vebası olarak tanımlanacak kadar ciddi bir hastalıktır. Ömür boyu süren bu hastalık kişilerde bazı sıkıntılara sebebiyet verebiliyor. Zamanla kalp, damarlar, göz, böbrek ve sinirlerde yapısal değişikliklere yol açabiliyor. O nedenle risk grubunda yer alan herkesin yılda en az bir kere kan şekeri ölçümü yaptırması oldukça önemlidir. 14 Kasım Dünya Diyabet Gününe dikkat çekmek için yapmış olduğumuz bu etkinliğimizde 60 kişilik ekibimizle 80 kişinin kan şekerini ve tansiyonunu ücretsiz olarak ölçtük. Ölçümlerde değerleri tehlike altında olanlara uyarılarda bulunduk ve daha detaylı bir kontrolden geçmeleri adına sağlık kuruluşlarına yönlendirme yaptık. Örneğin Ayrıca aynı etkinlik kapsamında Habitat Derneği Erzurum Proje Ofisi ile birlikte 200 çocuğa da kodlama eğitimi verdik'' dedi.

        ER-VAK Gençlik Komisyonu başkanı Emre Çomaklı ise ''Tamamını ücretsiz olarak yaptığımız bu etkinliğimiz halkımızın yoğun ilgisi neticesinde artık geleneksel hale geldi. Gecen yılda aynı etkinliği farklı bir yerde yapmıştık ve olumlu geri dönüşler almıştık. Farkındalık oluşturmak ve hastalığından habersiz olanların bilgilendirilmesiyle olabilecek olumsuzlukların önüne geçmek adına önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bizler Er-Vak ailesi olarak şehrimizi ilgilendiren her problemin çözümünde varız ve olmaya da devam edeceğiz. Amacımız hepimizin daha sağlıklı ve daha yaşanılabilir bir Erzurum'da yaşamasına katkıda bulunmaktır. Bu vesile ile bu etkinlikte desteğini bizlerden esirgemeyen Pelin eczanesine, İsmail işleyen'e, Sercan içoğlu'na ve Mng avm yönetimine, Habitat Derneği'ne, ayrıca özveriyle çalışan proje gönüllülerimize teşekkür ediyorum'' dedi.

        (ERZ-AT-Y)

        17.11.2017 11:11:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler