Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geleceğin doktorları tiyatro sahnesinde

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin sahneye koyduğu, 'Tom, Dick ve Harry' adlı oyun, tiyatro severlerin büyük beğeni ve alkışını topladı.

        Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Sanat Topluluğu üyeleri, 'Tom, Dicm ve Harry' adlı tiyatro oyununu sahneledi. Çoğunluğu tiyatroya gönül vermiş tıp fakültesi öğrencilerinden oluşan oyuncular, yoğun bir emekle ortaya çıkardıkları oyunu profesyonelce sahneye koydu.

        Tamamına yakını Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan gençlerin sergilediği ve iki kardeşin beceriksizliği nedeniyle başı belaya giren ve çok zor durumda kalan bir ailenin trajikomik öyküsünün anlatıldığı tiyatro oyunu, seyircilerden tam puan aldı.

        MEÜ Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde oynanan oyunu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, fakültenin öğretim üyeleri, davetliler, öğrenciler ve oyunu sahneleyen öğrencilerin velileri izledi. Oyunu büyük bir ustalık ve beceriyle sahneye koyan gençlerin performansı, seyircilerin büyük alkışını aldı.

        Vodvil tiyatrosunun sayılı yazarlarından Roy Cooney ve Michael Cooney'in yazdığı güldürü türü oyunun sahnelenmesinde, Atakan Kılınç (Tom), Bilal Hamad (Dick), Utku Karakaş (Harry), Kübra Ocak (Linda), Burakhan Akın (Andreas), Afife Köymen (Katherina), Sena Çelik (Police Downs), Doğukan İbici (Boris) ve Özden Babalıklı (Bayan Potter) rol aldı.

        Oyunun sonunda teşekkür konuşması yapan MEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, tıp öğrencilerinin, sadece doktorluk mesleğinde değil, sanatsal ve kültürel faaliyetlerde de başarılı olmasının gurur verici olduğunu söyledi. Öztürk, "Tiyatroya gönül veren genç arkadaşlarımızı, harcadıkları yoğun emek ve ortaya koydukları performanslarından dolayı kutluyorum. Gençlerimizin, gelecek yaşamlarında da başarılı birer hekim, akademisyen olacaklarına yürekten inanıyorum. Siz gençlerimizin, tıp doktorluğu yanında sanatçı kimliğinin de olması ayrıca çok güzel bir şey. Tıp Fakültemizde, bir tiyatro topluluğu oluşturabilir ve bu başarıyı gelecekte de devam ettirebiliriz" dedi.

        Öztürk, konuşmasının ardından, tiyatro oyununu büyük bir başarıyla sahneleyen tıp fakültesi öğrencilerini tebrik etti, onlara çiçekler verip, bu anlamlı günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

        (HSK-Y)

        17.11.2017 11:13:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler