Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRT Türkü, Salih Şahin ile Kars türkülerini tanıtacak

        (Fotoğraflı)

        KARS (İHA) - Karslı gazeteci, yazar ve müzisyen Salih Şahin, TRT Türkü'de tanıtılacak. Bir saatlik programda Salih Şahin'in halk müziği ve manileri üzerine çalışmaları, bu işe gönül veren ailesi ile birlikte Kars Türküleri de anlatılacak.

        TRT Ankara Radyosu'nca hazırlanan Sabri Sabuncu'nun yapımcısı olduğu Salih Turhan ve Abuzer Akbıyık'ın hazırlayıp sunduğu "Türkü Muhabbeti" programına Salih Şahin konuk olacak. 17 Kasım 2017 günü saat 18.00-19.00 arasında yayınlanacak programda Salih Şahin'in Kars'taki çalışmaları, kapanan TRT Kars Radyosu'ndaki Serhattan Sesler Korosu'nun müzik faaliyetleri ile Kars'ta ozanlık konusundaki çalışmalar ele alınacak.

        Kars'ta müzik aletleri ve müzik eserleri yapımcılığı ile derleme çalışmalarını sürdüren Salih Şahin'in bazı öğrencileri TRT ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda halk müziği sanatçısı olarak çalışıyor.

        Kars Oyunları Türküleri ve Ozanları Derneği (KOTODER) Başkanı olan Şahin'in çok sayıda Kars Türküsü ile eserleri TRT'de repertuara alınmıştı. Yaklaşık olarak bir saat sürecek olan programda Kars Türküleri, Salih Şahin'in yayınladığı kitaplar, babası Şahin Kara Şahin'in TRT Kars Radyosu'ndaki çalışmaları ile Aşık Şenlik gibi Karslı aşıkların da işleneceği belirtildi.

        (IÇ-AT-Y)

        17.11.2017 11:17:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler