Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Biga'da şekerin sebep olduğu hastalıklara dikkat çekildi

        (Fotoğraflı)

        Toprak Akkaya

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Biga ilçesinde özel bir hastanede, küresel bir halk sağlığı sorunu olan şeker hastalığına ve neden olduğu sağlık sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 14 kasım diyabet günü etkinlikleri kapsamında şekersiz tatlı tarifleri eğitimi düzenledi.

        Ücretsiz olarak düzenlenen eğitime Başhekim Dr. Emrah Direk, Dr. Feza Şen, Diyetisyen Merve Barbaroz, Klinik Psikolog Yasemin Arslan, Fizyoterapist Bilge Fidan, Dahiliye Uzmanı Cengiz Ünüvar ve bayanlar katıldı. Özel Biga Can Hastanesi Yönetim Kurulu üyesi Beslenme Danışman Hekimi Dr. Feza Şen eğitimde yaptığı konuşmada hareketsiz yaşamı tercih ederek sağlıksız beslenme alışkanlıkları ile günleri tamamlayarak hayatımızda kalp damar hastalıkları, kanserler, diyabet ve birçok hastalığa davetiye çıkarıldığını söyledi. Şen, "Hayatımızın tadı yerine acısı olan şeker sadece diyabet hastalığının değil kansere kadar birçok hastalığın sebebidir. Dünyada şeker hastalığı olan kişi sayısı 415 milyon olup diyabet ülkesi dünyanın Çin ve Hindistan'dan sonraki en büyük üçüncü ülkesidir. En çok yaptığımız hataların başında çocuklarımızı şekerle ödüllendirmek gelmektedir ki bu en büyük toplumsal yanlışımızdır. Şeker, çocuklarımız için ödül değil zehirdir aslında. Çünkü şeker çocukların bağışıklık sistemini yıkar, bağırsak florasını bozar, zamanla çocukları hiperaktif yapar, dikkat dağınıklığına sebebiyet verir. Küresel bir halk sağlığı sorununa sebep olan şekerin yaptığı tahribata dikkat çekmek adına kampanya başlatıyoruz. Sağlıklı yaşam kliniğimizde kadınlarımıza uygulamalı olarak şekersiz tatlı tarifleri eğitimi veriyoruz" diye konuştu.

        Eğitimin sonunda kadınlara şekersiz tatlı tarifleri ikram edildi.

        (MY)

        17.11.2017 11:57:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler