Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Alındı belgesi tüketici mağduriyetini azaltacak

        - Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Merkez Çözüm Merkezi Başkanı Av. Merve Sevim Özcan:

        - "Tüketici Hakem Heyetlerine başvuru sırasında verilecek alındı belgesi, tüketicilerin yaşayacağı mağduriyetleri azaltacaktır"

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Yıldırım

        ESKİŞEHİR (İHA) - Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Merkez Çözüm Merkezi Başkanı Av. Merve Sevim Özcan, hakem heyetlerine başvuru sırasında, tüketicilere alındı belgesi verilmesini değerlendirdi.

        Özcan, Tüketici Hakem Heyetlerine başvuru sırasında verilecek alındı belgesinin, tüketicilerin yaşayacağı mağduriyetleri azaltacağını söyledi. Özcan, "Derneğimize son zamanlarda gelen şikayetlerde, Hakem Heyetlerine başvuru sırasında dilekçeye eklenen evrakların kaybolması sebebiyle mağdur olan tüketiciler bulunmaktadır. Tüketiciler, hakem heyetlerine başvururken, dilekçelerin ekinde fiş, fatura, servis evrakı gibi evraklar vermektedir. Hakem heyetlerinde kaybolan bu evraklar sebebiyle, karar verilirken tüketici haksız değerlendirilmekte ve mağdur olmaktadır" dedi.

        Teklif bakanlığa sunulmalı

        "Hakem heyetleri, aldıkları her bir başvuru için alındı belgesi düzenleyerek tüketiciye vermelidir" diyen Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "İlçe hakem heyetleri için ilçe kaymakamı tarafından verilecek talimatla bu belgelerin düzenlenip tüketiciye verilmesi sağlanmalıdır. Ticaret İl Müdürlüğü de aynı talimatı il hakem heyetleri için vermelidir. Ayrıca il müdürlüğünce alındı belgesi verilmesi hususu, yönetmelik değişikliği yapılması teklifi olarak bakanlığa sunulmalıdır. Düzenlenecek olan bu belge ile başvuru sırasında teslim edilen evrakın kaybolma ihtimali azalacaktır. Bu sebeple doğacak mağduriyet ortadan kalkacak ve hakkaniyetli kararlar verilecektir."

        (MY-Y)

        17.11.2017 15:09:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler