Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrenciler Perre Antik Kente hayran kaldı

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Kommagene Uygarlığının beş büyük kentinden birisi olan Perre Antik Kente öğrenciler hayran kaldı.

        Adıyaman kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Perre Antik Kentte bulunan kaya mezarları yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini görüyor. Çok sayıda kaya mezarı b.ulunan ve bir çok noktada mozaik olduğu bilinen Perre Antik Kentte gelen ziyaretçiler her geçen gün artıyor.

        Başka illerden Adıyaman Üniversitesine okumaya gelen öğrenciler Perre Antik Kenti gezdi. Kaya mezarları ve tarihi yapıya hayran kalan öğrenciler Perre Antik Kent'in tamamen keşfedilmemiş bir tarihi zenginlik olduğunu ifade ettiler.

        Öğrenciler Perre Antik Kentte yapılacak kapsamlı bir kazı sonrasında turist akınının olacağını ifade ederek, antik kentin tanıtımının daha iyi yapılması gerektiğine işaret ettiler.

        (AHM-AA-Y)

        17.11.2017 15:20:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler