Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edremit'te Van Gölü kıyısında yapılaşma tartışmaları

        - Edremit Belediye Başkan Vekili Çiçekli: "Bir yapı yapmadık ve yıkmayacağız"

        - "Buraları daha da güzelleştireceğim"

        (Fotoğraflı)

        VAN (İHA) - Van merkez Edremit Belediyesi tarafından Van Gölü kıyısında yapılan ve bölgede bir ilk olan halk plajının açılmasının ardından ortaya tartışmalar sürüyor.

        1967 yılından kalma ve köylüler tarafından ahır olarak kullanılan köy okulunun, Edremit Belediyesince temizlenerek hizmete sokulması ve halk plajının açılmasının ardından Urartu medeniyetinden kalma höyük tel örgülerle çevrilerek koruma altına alındı.

        Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, olaya tepki gösterdi. Başkan Çiçekli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Değerli hemşehrilerim yaz aylarında Edremit Halk Plajı'nı hep beraber açtık. Buradaki binaların 1967 yılında yapıldığını, harabe halde olduğunu, buraları temizleyip hizmete açtığımızı daha öncesinde paylaşmıştım. Bu hizmeti karalamak için her türlü çaba içine girdiklerini de hatırlarsınız. Şimdi de Kültür ve Turizm Bakanımızın buradaki asfaltın bir kısmının kaldırılması ile ilgili açıklamasını çarpıtıyorlar. Birinci ağızdan söylüyorum, basit bir asfaltın parke taşı ile değişimi mevzusunu kendi yalanlarına alet etmeye çalışıyorlar. Herhangi bir bina veya yapı yapmadık ve yıkmayacağız. Burada bir Ermeni mezarlığı da yok. Tüm gayretimizle Van'a ve Edremit'e hizmet etmeye devam edeceğiz. Ermeni asıllı Milletvekili Garo Paylan ve bu konuyu takip edenlere sesleniyorum; bu doğa harikası yeri daha da güzelleştireceğim, bu memlekette yaşayan herkesi oraya götürecek ve burayı insanımızın hizmetine kazandıracağım. Seneye tekneler, jet skiler, yelkenler ve tüm modern imkanlarla plajımızın kalitesini artırarak insanımıza hizmete devam edecek inşallah. Kalın selametle" ifadelerini kullandı.

        (EKİP-ŞAK-Y)

        18.11.2017 15:28:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler