Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile bir nesil bilgisayarla yetişiyor

        (Fotoğraflı)

        Murat Kanber

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ortaokul ikinci sınıflara bilgisayar projesi ile binlere öğrenci bilgisayar destekli eğitim gördü.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ortaokullarda bilgisayar projesini uygulamaya devam ediyor. Bilgisayarlardaki eğitim uygulamaları çocukların derslerine yardımcı olurken onlara kolaylık da sağlıyor. Proje ile eğitim hayatına dokuzuncu yılında binlerce öğrenci katıldı. Projeyi daha da ileri götüren Büyükşehir Belediyesi, kodlama eğitimi ile geleceğin bilişimcilerinin yetişmesi için de ilk adımı atmış oldu.

        6 yıl önce ilk bilgisayarını Büyükşehir'den alan Ceydanur Bilgiç, şimdi lise son sınıf öğrencisi. Ortaokulda bilgisayarın çok faydasını gördüğünü ifade eden Bilgiç, "Bilgisayarımı alırken çok heyecanlıydım. İl bilgisayarımdı. İçindeki İngilizce program çok işime yaradı. Büyükşehir Belediyesi'nin eğitimi teknolojiyle buluşturan bu hizmeti bizler için çok faydalı oldu. Proje halen devam ediyor. Teknoloji geliştikçe bilgisayarların donanımı da gelişiyor. Şimdiki öğrenciler kodlama eğitimi de alıyorlar. Biz faydasını gördük kardeşlerimizin de göreceklerine inanıyorum" dedi.

        Lise son sınıf öğrencisi Hüseyin Öğünç ise, "6'ınıcı sınıfta bize bilgisayar verdiler. Araştırma ödevim vardı. Onu yapmak için bilgisayar kullanmam gerekiyordu. Büyükşehir'in bize hediye etiği bilgisayarlar sayesinde ödevlerimi yapmaya başladım. Ders çalışmamda bana çok yardımı oldu" şeklinde konuştu.

        40 bin 761 bilgisayar

        Öte yandan bu yıl bilgisayar dağıtım töreni 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde günün anlamına uygun şekilde yapılacak. Tören öncesinde çocuklar ilk olarak milyonlarca takipçisi olan youtuber Ruhi Çenet ile bir araya gelecek. Çocuklara youtuber olmanın püf noktalarını anlatacak olan Ruhi Çenet'in ardından bilgisayar dağıtım törenine geçilecek.

        (MK-İÇ)

        20.11.2017 12:28:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler