Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DEAŞ Sanığı: "DEAŞ'a biat etmedim"

        Şeref Kahraman

        KAYSERİ (İHA) - Kayseri'de 'DEAŞ terör örgütüne üye olma' suçundan tutuklu yargılanan 49 yaşındaki Doğu Türkistanlı Kulaıxı Yımajer'in dava dosyası ile birleşen toplam 13 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. Yımajer, "Ben DEAŞ'a biat etmedim" dedi.

        Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu sanık Kulaıxı Yımajer ve geri gönderim merkezinde bulunan Esedullah Abdullah jandarma eşliğinde, tutuksuz sanıklar Abdurrezzak Abdulhekim ile Aısa Ruzemaımaıtı ve sanık avukatı duruşma salonunda hazır bulundu. Tutuksuz diğer sanıklar Ezhar Turgun, Abdullah Erkin, Mehdi Abdullah, Maımaıtıaılı Abula, Osman Abdülkerim, Abdurrahman Zunun, Abduvaris Rozı, Kudusı Maımatımıng ve Nuregulı Niyazımaımaıtı ise duruşmaya katılmadı.

        Evli, 6 çocuk babası tutuklu sanık Kulaıxı Yımajer tercüman eşliğinde verdiği savunmasında "DEAŞ terör örgütü üyesi değilim. DEAŞ'a biat etmedim. 6 çocuğum mağdur durumdalar. Benim yaptığım yardımlar dernek ve valiliğin gönderdiği yardımlardır" diye konuştu.

        Mahkeme heyeti verdiği ara kararda tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

        (AÖ-Y)

        21.11.2017 14:17:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler