Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pursaklar'daki Muhtaroğlu Ortaokulu hizmete açıldı

        ANKARA (İHA) - Pursaklar'daki Muhtaroğlu Ortaokulu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Ankara Valisi Ercan Topaca, "Yük ağır, gelin paylaşalım, okul yapalım" çağrısında bulundu.

        Pursaklar Peçenek Mahallesi'nde inşa edilen Ahmet Müşerref Muhtaroğlu İlkokulu ve Ortaokulu, geniş bir katılımla düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa Ankara Valisi Ercan Topaca, Vali Yardımcısı Ali Sözen, Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, hayırsever Müşerref Muhtaroğlu ve ailesi ile çok sayıda kişi katıldı. Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ve öğrenciler tarafından karşılanan Ankara Valisi Ercan Topaca, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende yaptığı konuşmada iş adamlarına çağrıda bulunarak, "Yük ağır gelin paylaşalım, okul yapalım. Hayırseverlerimizden Muhtaroğlu ailesine ve bütün fertlerine, bu okulun yapımında emeği geçen bütün arkadaşlarıma öncelikle şükranlarımı sunuyorum" dedi.

        Ankara'daki ve Pursaklar'daki eğitim hakkında da değerlendirme yapan Vali Topaca, şunları söyledi:

        "Türkiye büyük bir ülke, Ankara büyük bir kent. Elbette sorunlarımız da yok değil. Ankara'da toplam 965 bin öğrencimiz var. 2 bin 850 okulumuz, 40 bin dersliğimiz, 62 bin öğretmenimiz var. Tabii Ankara'daki öğrencilerimiz dünyadaki pek çok ülkenin nüfusundan çok. Devletimiz, hükümetimiz aldığı bir kararla 2019-2020 eğitim-öğretim dönemine kadar tüm ülkede ikili eğitimi sona erdirerek tekli eğitime geçiş kararı aldı. Tabii bu kararı temel gerekçesi çocuklarımızın daha güzel ortamlarda, geleceğe en güzel şekilde hazırlanması, sabah çok erken saatlerde yatağından kalkarak uykulu uykulu okula gitmesinin önüne geçilmesi. Yine akşam ikili eğitim yapıldığı zaman kış şartlarında 07.30-8.00'de okuldan çıkan çocuklarımız var. Onları da tekli eğitime geçirmek suretiyle en geç 15.00-16.00 gibi okulundan çıkmasını, eğitim-öğretimin sona ermesini sağlayacak bir çalışma başlattık."

        Ankara'daki okul ihtiyaçları noktasında ilçelerde tek tek toplantılar yapıp durum tespitinde bulunduklarını belirten Vali Topaca, desteklerinden dolayı ilçe belediye başkanlarına ve Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

        "Pursaklar'da 13 okul, 480 derslik çalışmamıza başladık"

        Ankara'da 350 okula başlandığını açıklayan Vali Topaca, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Toplam 10 bin 600 dersliğimiz, 350 okul, çok sayıda spor salonu, atölye, anaokulu olmak üzere 350 projemiz var. Geçen hafta bir tanesi de Pursaklar ilçemizdeki iki tane okul ve bir spor salonu olmak üzere 35 tesisin açılışını Sayın Başbakanımızın katılımlarıyla temellerini attık. Allah izin verirse tamamını 2019-2020 eğitim-öğretim yılının başına yani 2019 Eylül ayına kadar bitirmeyi planlıyoruz. Bunların çok önemli bir kısmını inşallah 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde hizmete açmayı planlıyoruz. Ödenek sorunumuz yok. Bu hususta Sayın Başbakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Milli Eğitim Bakanımızın tam desteğini aldık, şu anda hiçbir şekilde ödenek sıkıntısı olmadığını ifade etmek istiyorum. Pursaklar ilçemizde toplam 480 derslik, 13 okul, muhtelif büyüklüklerde de genelde 24 derslik ve üzeri 13 okulun -1 tane de Müşerref Hanım'ın yaptırmış olduğu hariçtir- 14 okul inşaatı başladı. Bu okullara Allah'ın izniyle başladık. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında büyük kısmını hizmete açmış olacağız. Pursaklar'a ben şöyle bakıyorum. Ankara'nın genç ve yeni delikanlısı. Neden? Yeni ilçe çünkü. Eksikleri vardı; delikanlı olgunlaşıyor, gelişiyor ve güzelleşiyor. Burada belediyelerimizin de yaptığı birçok yatırım var. Onlara da bu vesile ile teşekkür ediyorum. Bu yatırımlarda bir belediye başkanı gibi değil, bir bürokrat gibi, valiliğin, kaymakamlığın bir elemanı gibi birlikte uyum içerisinde çalışıyoruz. Bu vesile ile kendilerine teşekkür ediyorum."

        "Pursaklar'ın okul meselesi bitecek"

        Törende konuşma yapan Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara ise, "Peçenek Mahallemiz çok yetersiz, küçük bir okula sahipti. Hayırseverimiz, Sayın Vali'mizle protokol imzalamak suretiyle buraya 16 derslikli bir okul yaptırdı. İlkokul, ortaokul ve anasınıfı olmak üzere şu anda hizmet veriyor. Ben aşağı yukarı bir on yıl için bu okulun yeterli olacağını değerlendiriyorum. Büyük bir ihtiyacı karşıladı. Müşerref Hanım başta olmak üzere değerli hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum. Sayın valimize 11+4 okul olarak ikili öğretimi ortadan kaldırmak konusundaki yatırımlar konusunda ayrıca şükranlarımı arz ediyorum. Pursaklar'ın okul meselesi inşallah bitti, bitecek. Okullar öğretime açıldığında uzun bir süre ikili eğitim yaşanmayacak. Ben bu duygularla hayırlı uğurlu olsun diyorum saygılarımı arz ediyorum" dedi.

        "Rabbim bu güzel hizmet için Muhtaroğlu ailesini şereflendirsin"

        Açılış töreninde konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de, hayırsever Muhtaroğlu ailesine teşekkür ederek şunları söyledi:

        "Bugün, tebessüm şehrimiz Pursaklar'da Peçenek Mahallemizde güzel bir eğitim yuvasını daha hizmete açıyoruz. Bu eğitim yuvasına emeği geçen bütün emektarlara teşekkür ediyorum. Başta Müşerref Hanımefendi'ye çok teşekkür ediyorum, sağ olsunlar, var olsunlar. İnşallah Rabbim de bu güzel yuva hürmetine sizleri de şereflendirir. Ankaramızda çok değerli valim, İl Milli Eğitim Müdürümüzle beraber birkaç gün önce 34 eğitim yuvasının temelini attık. Valimizin üstün gayretleri gerçekten halk arasında takdire şayan bir şekilde kabul gördü. İnşallah bu gayretleriyle Ankaramızda, güzel başkentimizde tekli tedrisata da geçerek çok güzel evlatlar yetişecek, çok güzel öğrenciler yetişecek inşallah. İşte muasır medeniyetler seviyesine de bu şekilde ulaşacağımızı düşünüyorum."

        "Atatürk'ün emanet ettiği ülkemizi birlikte geleceğe taşıyacağız"

        Hayırsever Müşerref Muhtaroğlu da açılış töreninde duyguların ifade ederek, "Evlatlarımızın iyi bir insan olmasını istiyorum. Atatürk'ün emanet ettiği ülkemizi hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Allah'ın verdiği nimeti bu güzel kurumlara harcamak çok mutlu ediyor" diye konuştu.

        Hayırsever Müşerref Muhtaroğlu, Güngör Muhtaroğlu, Gürler Muhtaroğlu ve İbrahim Öztürk'e çiçek ve plaket takdimi yapılarak okulun açılış kurdelesi kesildi.

        (BC-Y)

        22.11.2017 10:26:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler