Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bingöl'de "Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor" projesi

        (Fotoğraflı)

        Yılmaz Atar

        BİNGÖL (İHA) - Bingöl'de "Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor" projesi kapsamında 10 bin 245 öğrenci sinemaya götürüleceği bildirildi.

        Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) arasında "Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor" projesi Bingöl'de başladı. Protokol kapsamında Bingöl Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 45 okuldaki öğrenciler sinemaya götürülüyor. Belirli periyotlarla düzenlenen ve 22 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecek olan proje kapsamında merkez ve merkez köylerdeki ilk ve ortaokul seviyesinde eğitim gören 10 bin 245 öğrenci sinemayla buluşacak.

        Yapılan açıklamada," öğrencilerde ve toplumda milli ve kültürel değerler yönünden farkındalık oluşturmak, topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek öğrencileri hayata hazırlamak, kültürel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunmak, öğrencilerin hayal gücünü geliştirmesine imkan sağlamak, anı kültürü oluşturmak ve çevresine daha duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda öğrenim gören öğrenciler, sinema salonlarında ücretsiz film seyretme olanağı bulacak" denildi.

        (YA-HİV-Y)

        22.11.2017 11:25:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler