Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - İstanbul'da gerçekleştirilen gıda denetimlerinde bazı iş yerlerine yasal işlem uygulandı.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bazı ilçelerdeki et ve süt ürünleri ile unlu mamuller üreten, işleyen, dağıtımını yapan iş yerlerinde gıda mühendisleri tarafından kontroller yapıldığı bildirildi.

        Denetlenen iş yerleri ile gıda maddeleri üzerinde titiz bir çalışma yapıldığı belirtilen açıklamada, üretimde kullanılan ham maddeler dahil, üretimin tüm aşamalarının ayrıntılı şekilde incelendiği ifade edildi.

        İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin koordinasyonunda gerçekleştirilen denetime Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar ilçe müdürlüklerinden toplam 60 kontrol görevlisinin katıldığı aktarılan açıklamada, şu bilgiler yer aldı:

        ''Söz konusu bölgedeki toplam 144 iş yerinde yapılan kontrollerde, uygunsuzluk tespit edilen 28 adet işletmeye eksikliklerin giderilebilmesi için süre verilirken, 11 adet işletmeye de yasal işlem uygulandı. Kontrol ekiplerinin eş zamanlı denetim yaptığı ikinci bölge ise Eyüp ilçesi oldu. Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Esenler, Eyüp, Fatih, Kağıthane, Sarıyer, Sultangazi, Şişli ve Zeytinburnu ilçe müdürlüklerinden katılan toplam 52 kontrol görevlisiyle Eyüp'te eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi. Toplam 106 işletmede yapılan kontrollerde, uygunsuzluk tespit edilen 10 işletmeye eksikliklerin giderilmesi için süre verilirken, 3 işletmeye de yasal işlem uygulandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler