Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Uzun yıllar memurluk yaptıktan sonra emekli olan 57 yaşındaki Ümit Ilıca, Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde çocukken yaptığı ve yıllardır özlemini duyduğu çobanlığa geri dönmenin mutluluğunu yaşıyor.

        Ilıca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dikenli köyünde 8 yaşından 18 yaşına kadar koyunlara çobanlık yaptığını söyledi.

        Daha sonra evlendiğini ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle Ankara'ya çalışmak için gittiğini anlatan Ilıca, "Bir süre kapıcılık yaptım, kalorifer yaktım. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başladım. Daha sonra aynı yerde memur oldum" dedi.

        Memurluk yaparken köyünü ve hayvanları hiç unutmadığını aktaran Ilıca, şöyle konuştu:

        "25 sene devlet memurluğu yaptım.  Köy ve çobanlık burnumda tütüyordu. Her ay başı geldiğinde köye gideceğim diyordum ama gelemiyordum. İmkanlar buna izin vermiyordu. Bazen Ankara'dan köye geliyordum. Koyunları, inekleri gördüğümde eski günler aklıma geliyordu, içim gidiyordu. Emeklilik sürem dolar dolmaz hemen köye geldim. Köyde bir ev bir ahır yaptım kendime. Yeğenlerimin hayvanları vardı. Ücret almadan onlara çobanlık yaptım. Bir süre sonra yeğenlerinin de desteğiyle kendime hayvan aldım. Şimdi 30 ineğim var. Yıllarca içimde kalan bu mesleği yeniden yapıyorum, ineklerimi güdüyorum." 

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler